Artikel top billede

Internet-trusler skræmmer mere end Al-Qaeda

Angreb på internettet frygtes langt mere end 'rigtige' terror-angreb.

Læs også:
Så slemt står det til med it-sikkerheden i Danmark

Præsident Barack Obama bør i sin kommende valgkampagne tale om at sikre amerikanerne på nettet frem at beskytte Guds eget land mod terrorangreb. 

For en ny undersøgelse viser, at flere amerikanerne nu frygter cyberangreb mod den amerikanske regerings computersystemer og det amerikanske forsyningsnet, end antallet af amerikanere, der er bange for trusler fra Al-Qaeda og andre terrorgrupper.

Det skriver Wired på baggrund af en undersøgelse fra Unisys, der opstiller den amerikanske befolknings ønsker til de tre vigtigste prioriteringer inden for sikkerhed.

De 1.005 adspurgte og repræsentativt udvalgte amerikanere har over telefonen svaret på følgende spørgsmål:

"Hvor vigtigt er det for en præsidentkandidat at behandle følgende problemer i det kommende 2012-valg?" hvoraf de adspurgte respondenter kunne pege på flere områder, som de mener, bør være det vigtigste sikkerhedstema i præsidentkampagnerne.

Terrortruslen nede på tredjepladsen

74 procent angiver, at "beskyttelsen af regeringens computersystemer imod hackere og kriminelle" er den vigtigste sikkerhedsproblemstilling, der bør tages op i den kommende præsidentkampagne.

På andenpladsen kommer beskyttelse mod computer- og terrorangreb på det elektriske forsyningsnet, vandforsyninger og transportsystemer, som 73 procent angiver som den vigtigste problemstilling.

Nede på en tredjeplads kommer terrorangreb, som 68 procent fremhæver som det vigtigste sikkerhedsfokusområde for præsidentkandidaterne.

63 procent af de adspurgte hælder ifølge undersøgelsen desuden mod, at beskytte personlige sundheds-informationer mod hackerangreb, hvilket overstiger frygten for illegal immigration (53 procent).

Læs også:
Så slemt står det til med it-sikkerheden i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.