Artikel top billede

Fiberselskab buldrer ind i København med storkøb

Københavnerne kan vente sig en intensiveret charmeoffensiv fra fiberselskab, der er ny på den københavnske scene.

Læs også:

Sådan er det gået TDCs køb af Dongs fibernet

Analytiker: Waoo-regnskab umuligt at gennemskue .

Det sjællandske fiberselskab SEAS-NVE har købt 14.000 fiberkunder på Frederiksberg og gør nu klar til en offensiv i hovedstaden.

"Det tættest befolkede område er i København, så man kan ikke være i tvivl om, at det er et marked, der giver os afsæt til mere volumen. Og fordi vi nu har et produkt, der indeholder hele paletten, herunder Viasat, og er konkurrencedygtigt, tror vi på vækst her," lyder det fra SEAS-NVEs fiberdirektør Claus Østergaard Olsen, der forventer vækst på 50-100 procent.

De 14.000 kunder stammer fra Dansk Bredbånd, der i 2010 blev overtaget af fiberselskabernes fælles markedsføringsfirma, Waoo, der igen har solgt kunderne videre til SEAS-NVE.

Salget til SEAS-NVE er lavet med virkning fra 1. januar i år til en pris, parterne ikke ønsker at offentliggøre.

Kigger på udnyttelsesgraden

Men da forskellige ting skulle falde på plads, er de nærmere detaljer for fiberselskabets planer først blevet meldt ud nu, fortæller fiberdirektøren.  

"Vores første prioritet er at kigge på udnyttelsesgraden af vores nuværende investeringer, som udgangspunkt primært på Frederiksberg. Derefter ligger markedet åbent for, hvad vi så gør," siger Claus Østergaard Olsen.

Han fortæller, at både yderligere investeringer i udbygning af fibernettet og et samarbejde med andre leverandører som TDC, GlobalConnect og Nianet kan komme på tale.

"Vi er ikke afvisende over for at leje os ind på andres net, hvis det bidrager til volumen og økonomi, for der er jo allerede nedgravet en del fiber i København," lyder det fra Claus Østergaard Olsen.

Da bredbåndsselskabet Skyline i sidste uge gik konkurs lød meldingen, at det især var konkurrencen fra 4G-teknologien, der kostede selskabet livet.

Dyrt tomat-eventyr

Men SEAS-NVE, der sidste år meddelte en nedskrivning af deres fiberinvestering med en halv milliard kroner ud af en samlet investering på 1,2 milliarder, frygter ikke en overhaling indenom fra 4G-teknologien.

"Det er klart, at vi kigger på konkurrencen fra 4G, og vi er bevidste om, at 4G har vundet nogens hjerter, mens fiber har vundet andres," siger Claus Østergaard Olsen. 

"Men vi mener, at de to teknologier komplementerer hinanden og skal selvfølgelig kigge på, hvordan vi kan tage det bedste fra de to verdener. Men alle analyser siger, at de er komplementerbare og ikke i konkurrence med hinanden," lyder det fortrøstningsfuldt fra ham.

SEAS-NVE gjorde sig tilbage i 1990'erne bemærket ved at kaste sig over tomatdyrking. Et forretningsområde, der endte med at koste selskabet et tocifret millionbeløb.

Læs også:

Sådan er det gået TDCs køb af Dongs fibernet

Analytiker: Waoo-regnskab umuligt at gennemskue
.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren
Ledelsen skal styrkes, it-fagligheden skal øges, og konsulenterne skal tøjles. Det er nogle af de anbefalinger It-rådet er kommet med til Skattestyrelsen om det kommende ejendomsvurderingssystem.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.