Artikel top billede

Fiberselskab buldrer ind i København med storkøb

Københavnerne kan vente sig en intensiveret charmeoffensiv fra fiberselskab, der er ny på den københavnske scene.

Læs også:

Sådan er det gået TDCs køb af Dongs fibernet

Analytiker: Waoo-regnskab umuligt at gennemskue .

Det sjællandske fiberselskab SEAS-NVE har købt 14.000 fiberkunder på Frederiksberg og gør nu klar til en offensiv i hovedstaden.

"Det tættest befolkede område er i København, så man kan ikke være i tvivl om, at det er et marked, der giver os afsæt til mere volumen. Og fordi vi nu har et produkt, der indeholder hele paletten, herunder Viasat, og er konkurrencedygtigt, tror vi på vækst her," lyder det fra SEAS-NVEs fiberdirektør Claus Østergaard Olsen, der forventer vækst på 50-100 procent.

De 14.000 kunder stammer fra Dansk Bredbånd, der i 2010 blev overtaget af fiberselskabernes fælles markedsføringsfirma, Waoo, der igen har solgt kunderne videre til SEAS-NVE.

Salget til SEAS-NVE er lavet med virkning fra 1. januar i år til en pris, parterne ikke ønsker at offentliggøre.

Kigger på udnyttelsesgraden

Men da forskellige ting skulle falde på plads, er de nærmere detaljer for fiberselskabets planer først blevet meldt ud nu, fortæller fiberdirektøren.  

"Vores første prioritet er at kigge på udnyttelsesgraden af vores nuværende investeringer, som udgangspunkt primært på Frederiksberg. Derefter ligger markedet åbent for, hvad vi så gør," siger Claus Østergaard Olsen.

Han fortæller, at både yderligere investeringer i udbygning af fibernettet og et samarbejde med andre leverandører som TDC, GlobalConnect og Nianet kan komme på tale.

"Vi er ikke afvisende over for at leje os ind på andres net, hvis det bidrager til volumen og økonomi, for der er jo allerede nedgravet en del fiber i København," lyder det fra Claus Østergaard Olsen.

Da bredbåndsselskabet Skyline i sidste uge gik konkurs lød meldingen, at det især var konkurrencen fra 4G-teknologien, der kostede selskabet livet.

Dyrt tomat-eventyr

Men SEAS-NVE, der sidste år meddelte en nedskrivning af deres fiberinvestering med en halv milliard kroner ud af en samlet investering på 1,2 milliarder, frygter ikke en overhaling indenom fra 4G-teknologien.

"Det er klart, at vi kigger på konkurrencen fra 4G, og vi er bevidste om, at 4G har vundet nogens hjerter, mens fiber har vundet andres," siger Claus Østergaard Olsen. 

"Men vi mener, at de to teknologier komplementerer hinanden og skal selvfølgelig kigge på, hvordan vi kan tage det bedste fra de to verdener. Men alle analyser siger, at de er komplementerbare og ikke i konkurrence med hinanden," lyder det fortrøstningsfuldt fra ham.

SEAS-NVE gjorde sig tilbage i 1990'erne bemærket ved at kaste sig over tomatdyrking. Et forretningsområde, der endte med at koste selskabet et tocifret millionbeløb.

Læs også:

Sådan er det gået TDCs køb af Dongs fibernet

Analytiker: Waoo-regnskab umuligt at gennemskue
.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.