Artikel top billede

Googles sikkerhedschef: Det bruger vi dine data til

Interview: Google behandler dine forretningsdata godt, forsikrer Googles sikkerhedschef. Se her hvordan din virksomheds data bliver behandlet.

Læs også:

Test: Sådan fungerer det nye Google Drive

Google Drive: Så vide rettigheder skal du afgive til Google

Derfor kan Google Drive blive Googles trumf

Da Google lancerede Google Drive for nu snart en måned siden, blev tjenesten mødt med lige dele begejstring og skepsis.

Funktionaliteten og brugervenligheden er høj, men bestemte formuleringer i Googles servicevilkår faldt både netbrugere og advokater for brystet:

"Når du uploader eller på anden måde indsender indhold til vores Tjenester, giver du Google (og vores samarbejdspartnere) en verdensomspændende licens til at bruge, hoste, lagre, gengive, ændre, skabe afledte værker (f.eks. ved oversættelser, tilpasninger eller andre ændringer, som vi foretager, så dit indhold fungerer bedre sammen med vores Tjenester), kommunikere, udgive, offentligt udføre, vise og distribuere sådant indhold."

Kan virksomheder bruge Drive?

Forrester-analytiker Rob Koplowitz har vurderet, at Google Drive i kombination med Google Apps kan blive helt afgørende for selskabets forsøg på at komme ind i varmen hos erhvervskunderne.

Men kan man som virksomhed trygt acceptere servicevilkårene?

Det spørgsmål har vi stillet til Eran Feigenbaum, der er sikkerhedschef for Googles erhvervsløsninger.

Er Google Drive også tænkt som en løsning til virksomhederne?

"Absolut."

Hvordan skal virksomhederne forholde sig til servicevilkårene, når advokater advarer mod betingelserne?

"Vi ønsker at kunne give jer de produkter, som I har meldt jer til, på et meget højt niveau. Vi gør det meget klart, at de scanninger, vi foretager, er 100 procent automatiserede og foretaget af computere," siger han.

"Vi ser ikke på kundedata af andre grunde end for at servicere brugerne. Google ejer ikke de data, som du placerer i Google Apps. Det gør virksomheden."

Google: Derfor skal du intet frygte

Eran Feigenbaum forklarer, at betingelserne, man skal acceptere, blandt andet handler om Googles mulighed for at vise reklamer i Gmail til gratis-brugerne.

Ikke desto mindre har blandt andre it-advokat og partner i advokatfirmaet BvHD, Peter Lind Nielsen, tidligere udtalt bekymring for de konkrete formuleringer.

"Jeg bliver altid nervøs, når man bruger juraen til at sige: "Det er bare noget, nogle tossede advokater har fundet på. Det er bare noget, der skal stå der. Det skal du ikke bekymre dig om". Så begynder mine advarselslamper at lyse. Hvorfor er det så nødvendigt at skrive? Hvis det er de vilkår, man skal skrive under på, så er det også de vilkår, der er gældende," har han forklaret.

Ingen grund til frygt 
En anden problemstilling i forhold til Google Drive og brugen af cloud-tjenester i det hele taget er, om der er bestemte former for indhold, man ikke må opbevare i skyen.

Problemstillingen blev blandt andet aktuel, da flere danske brugere af Microsofts Skydrive tidligere på året fik besked om at fjerne erotiske billeder.

Både Dropbox' og Google Drives servicevilkår indeholder formuleringer, der vil kunne føre til en lignende situation.

Eran Feigenbaum afviser dog, at en virksomhed skal frygte, at man pludselig får en besked om at fjerne billeder eller lignende.

"Vi scanner ikke indholdet ud fra det aspekt. Der kan være forskellige grunde til at have forskellige typer af billeder.
Et billede kan du måske opfatte som erotisk, og andre vil måske ud fra et andet perspektiv opfatte det som videnskabeligt eller i en medicinsk sammenhæng," siger han og erkender samtidig, at der skal tages flere hensyn på samme tid.

"Samtidig ønsker vi at sikre os, at vores kunder anvender vores tjenester til lovlige formål. Alle teknologier kan bruges til både gode og dårlige ting, og jo mere kraftfuld, teknologien er, jo mere tiltaler den de kriminelle."

Hvilket lands lovgivning gælder så i forhold til det konkrete indhold?

"Det er et meget svært spørgsmål. Google er en global virksomhed, så noget kan godt være legalt i USA, men ulovligt i Tyskland og Danmark. Det bliver meget kompliceret. Er det der, hvor data er placeret, er det der, hvor data behandles, eller er det der, hvor kunderne er? Lovene er stadig ikke blevet testet."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere