Artikel top billede

Googles sikkerhedschef: Det bruger vi dine data til

Interview: Google behandler dine forretningsdata godt, forsikrer Googles sikkerhedschef. Se her hvordan din virksomheds data bliver behandlet.

Læs også:

Test: Sådan fungerer det nye Google Drive

Google Drive: Så vide rettigheder skal du afgive til Google

Derfor kan Google Drive blive Googles trumf

Da Google lancerede Google Drive for nu snart en måned siden, blev tjenesten mødt med lige dele begejstring og skepsis.

Funktionaliteten og brugervenligheden er høj, men bestemte formuleringer i Googles servicevilkår faldt både netbrugere og advokater for brystet:

"Når du uploader eller på anden måde indsender indhold til vores Tjenester, giver du Google (og vores samarbejdspartnere) en verdensomspændende licens til at bruge, hoste, lagre, gengive, ændre, skabe afledte værker (f.eks. ved oversættelser, tilpasninger eller andre ændringer, som vi foretager, så dit indhold fungerer bedre sammen med vores Tjenester), kommunikere, udgive, offentligt udføre, vise og distribuere sådant indhold."

Kan virksomheder bruge Drive?

Forrester-analytiker Rob Koplowitz har vurderet, at Google Drive i kombination med Google Apps kan blive helt afgørende for selskabets forsøg på at komme ind i varmen hos erhvervskunderne.

Men kan man som virksomhed trygt acceptere servicevilkårene?

Det spørgsmål har vi stillet til Eran Feigenbaum, der er sikkerhedschef for Googles erhvervsløsninger.

Er Google Drive også tænkt som en løsning til virksomhederne?

"Absolut."

Hvordan skal virksomhederne forholde sig til servicevilkårene, når advokater advarer mod betingelserne?

"Vi ønsker at kunne give jer de produkter, som I har meldt jer til, på et meget højt niveau. Vi gør det meget klart, at de scanninger, vi foretager, er 100 procent automatiserede og foretaget af computere," siger han.

"Vi ser ikke på kundedata af andre grunde end for at servicere brugerne. Google ejer ikke de data, som du placerer i Google Apps. Det gør virksomheden."

Google: Derfor skal du intet frygte

Eran Feigenbaum forklarer, at betingelserne, man skal acceptere, blandt andet handler om Googles mulighed for at vise reklamer i Gmail til gratis-brugerne.

Ikke desto mindre har blandt andre it-advokat og partner i advokatfirmaet BvHD, Peter Lind Nielsen, tidligere udtalt bekymring for de konkrete formuleringer.

"Jeg bliver altid nervøs, når man bruger juraen til at sige: "Det er bare noget, nogle tossede advokater har fundet på. Det er bare noget, der skal stå der. Det skal du ikke bekymre dig om". Så begynder mine advarselslamper at lyse. Hvorfor er det så nødvendigt at skrive? Hvis det er de vilkår, man skal skrive under på, så er det også de vilkår, der er gældende," har han forklaret.

Ingen grund til frygt 
En anden problemstilling i forhold til Google Drive og brugen af cloud-tjenester i det hele taget er, om der er bestemte former for indhold, man ikke må opbevare i skyen.

Problemstillingen blev blandt andet aktuel, da flere danske brugere af Microsofts Skydrive tidligere på året fik besked om at fjerne erotiske billeder.

Både Dropbox' og Google Drives servicevilkår indeholder formuleringer, der vil kunne føre til en lignende situation.

Eran Feigenbaum afviser dog, at en virksomhed skal frygte, at man pludselig får en besked om at fjerne billeder eller lignende.

"Vi scanner ikke indholdet ud fra det aspekt. Der kan være forskellige grunde til at have forskellige typer af billeder.
Et billede kan du måske opfatte som erotisk, og andre vil måske ud fra et andet perspektiv opfatte det som videnskabeligt eller i en medicinsk sammenhæng," siger han og erkender samtidig, at der skal tages flere hensyn på samme tid.

"Samtidig ønsker vi at sikre os, at vores kunder anvender vores tjenester til lovlige formål. Alle teknologier kan bruges til både gode og dårlige ting, og jo mere kraftfuld, teknologien er, jo mere tiltaler den de kriminelle."

Hvilket lands lovgivning gælder så i forhold til det konkrete indhold?

"Det er et meget svært spørgsmål. Google er en global virksomhed, så noget kan godt være legalt i USA, men ulovligt i Tyskland og Danmark. Det bliver meget kompliceret. Er det der, hvor data er placeret, er det der, hvor data behandles, eller er det der, hvor kunderne er? Lovene er stadig ikke blevet testet."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere