Artikel top billede

Apple sætter en stopper for salg af HTC-telefoner

Smartphones af mærkerne HTC One X og Evo 4G LTE ligger foreløbig og samler støv hos de amerikanske toldere.

Læs også:

Apple og Samsung tvinges til forhandlingsbordet

Med forlydender om at tilbageholdte produkter nu hober sig op hos de amerikanske toldmyndigheder, tyder alt på, at Apple har haft held til at stikke en kæp i hjulet på importen til USA af smartphones af mærkerne HTC One X og Evo 4G LTE.

De to telefoner bliver dermed de første, der tilbageholdes, mistænkt for at krænke et Apple-patent.

Kilder har over for teknologi-nyhedssitet The Verge bekræftet, at forsendelser af de to telefoner foreløbig bliver bag lås og slå hos toldmyndighederne.

The Verge kan desuden berette, at AT&T nu melder alt udsolgt i sin online-shop af One X-smartphonen, som også skulle være så godt som uopdrivelig i AT&T's detailbutikker.

USA's handelskommission, ITC, afgjorde sidste år, at HTC var på konfrontationskurs med et Apple-patent og forbød import af de krænkende produkter.

Af frygt for at gå glip af salg lovede HTC at fjerne den pågældende teknologi fra sine telefoner - en funktion, der lader brugeren klikke på et telefonnummer i en e-mail eller anden applikation for at ringe direkte op til en modtager.

I samme åndedrag forsikrede HTC, at selskabet allerede var klar med et alternativ til den patenterede teknologi, som derfor hurtigt kunne fjernes fra produkterne.

HTC anklager også Apple

I februar i år traf ITC en endelig afgørelse om, at Apple ikke har krænket et par HTC-patenter, som HTC ellers havde påstået i en anmeldelse som modsvar mod Apples anke til ITC.

HTC beskyldte Apple for at sælge produkter, der skulle have krænket patenter på henholdsvis strømstyring og telefonbøger.

Apples oprindelige klagemål omfattede hele 20 af virksomhedens patenter, hvoraf flere også har været genstand for et søgsmål mod Nokia, som siden blev afgjort gennem frivilligt forlig. Den sag var i øvrigt den første, Apple rettede mod konkurrerende produkter, baseret på Googles Android-styresystem.

Med tiden blev Apples liste over påståede krænkelser dog barberet kraftigt ned, og i september blev det så endelig fastslået ved en domstol, at to HTC-produkter var i klammeri med et "U.S. Patent 5,946,647," der omhandler "et system og en metode til udførelse af en handling ud fra en struktur i computer-genererede data."

Apple menes til dato at have brugt 100 millioner dollars på sine tvister med HTC.

Importstoppet af de to produkter trådte i kraft 19. april.

Læs også:

Apple og Samsung tvinges til forhandlingsbordet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere