Artikel top billede

Apple sætter en stopper for salg af HTC-telefoner

Smartphones af mærkerne HTC One X og Evo 4G LTE ligger foreløbig og samler støv hos de amerikanske toldere.

Læs også:

Apple og Samsung tvinges til forhandlingsbordet

Med forlydender om at tilbageholdte produkter nu hober sig op hos de amerikanske toldmyndigheder, tyder alt på, at Apple har haft held til at stikke en kæp i hjulet på importen til USA af smartphones af mærkerne HTC One X og Evo 4G LTE.

De to telefoner bliver dermed de første, der tilbageholdes, mistænkt for at krænke et Apple-patent.

Kilder har over for teknologi-nyhedssitet The Verge bekræftet, at forsendelser af de to telefoner foreløbig bliver bag lås og slå hos toldmyndighederne.

The Verge kan desuden berette, at AT&T nu melder alt udsolgt i sin online-shop af One X-smartphonen, som også skulle være så godt som uopdrivelig i AT&T's detailbutikker.

USA's handelskommission, ITC, afgjorde sidste år, at HTC var på konfrontationskurs med et Apple-patent og forbød import af de krænkende produkter.

Af frygt for at gå glip af salg lovede HTC at fjerne den pågældende teknologi fra sine telefoner - en funktion, der lader brugeren klikke på et telefonnummer i en e-mail eller anden applikation for at ringe direkte op til en modtager.

I samme åndedrag forsikrede HTC, at selskabet allerede var klar med et alternativ til den patenterede teknologi, som derfor hurtigt kunne fjernes fra produkterne.

HTC anklager også Apple

I februar i år traf ITC en endelig afgørelse om, at Apple ikke har krænket et par HTC-patenter, som HTC ellers havde påstået i en anmeldelse som modsvar mod Apples anke til ITC.

HTC beskyldte Apple for at sælge produkter, der skulle have krænket patenter på henholdsvis strømstyring og telefonbøger.

Apples oprindelige klagemål omfattede hele 20 af virksomhedens patenter, hvoraf flere også har været genstand for et søgsmål mod Nokia, som siden blev afgjort gennem frivilligt forlig. Den sag var i øvrigt den første, Apple rettede mod konkurrerende produkter, baseret på Googles Android-styresystem.

Med tiden blev Apples liste over påståede krænkelser dog barberet kraftigt ned, og i september blev det så endelig fastslået ved en domstol, at to HTC-produkter var i klammeri med et "U.S. Patent 5,946,647," der omhandler "et system og en metode til udførelse af en handling ud fra en struktur i computer-genererede data."

Apple menes til dato at have brugt 100 millioner dollars på sine tvister med HTC.

Importstoppet af de to produkter trådte i kraft 19. april.

Læs også:

Apple og Samsung tvinges til forhandlingsbordet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.