Artikel top billede

Stofa: Her er vores plan i kampen mod TDC

Stofa har indledt en større oprydningsproces, der skal stille selskabet stærkere i kampen mod TDC.

Læs også:

Stofa dropper alle planer om mobilselskab

Topchefen stopper i Stofa - afløseren er klar

Syv detailbutikker er blevet lukket, kundeservicecentre er lagt sammen og Stofas eget digital tv-brand, Zaptor, er sløjfet.

Det er blot nogle af de tiltag, Stofa har sat i værk gennem de seneste måneder som led i en større proces, der skal styrke kabel-tv-leverandørens position på markedet for de bundlede tv-, bredbånd- og telefoni-produkter, hvor pengestærke konkurrenter som TDC og fiberudbyderen Waoo presser på.

"Selv om Waoo godt kan lide at kalde sig David, så er det os, der er branchens David mod kæmpen TDC. Waoo har jo milliarder i ryggen fra elselskaberne. Og når man er klemt, bliver man nødt til at fokusere og erkende, at vi ikke kan det hele. For vi har bare ikke den samme bargain power som konkurrenterne," fortæller Stofa-direktør Klaus Høeg-Hagensen om den nye strategi.

Han tilføjer, at kommercialiseringsprocessen i Stofa startede sidste sommer, hvor der blandt andet blev lavet en undersøgelse af danskernes gængse opfattelse af Stofa-produkterne.

"Den viste, at mange så vores produkter som komplicerede og uforståelige, og herfra startede vi en rejse med at kommunikere og sætte produkterne mere enkelt sammen. Vi fandt også ud af, at vi med vores størrelse ikke kunne holde to brands kørende," siger direktøren om afskaffelsen af Zaptor-brandet til fordel for navnet Stofa SmartTv.

"Nu hedder den digitale tv-løsning Stofa SmartTv i stedet, da SmartTv er blevet en både branchestandard for interaktivt tv, og noget, folk kan forstå," fortæller direktøren, der selv kom til Stofa for 10 måneder siden.

"Vi har nok været lidt for teknologisk indadvendte. Vi skal i langt højere grad tænke i enkelthed for kunden, fremfor hvad produktet kan gøre. Vi har for eksempel lanceret en fast-defineret tv-pakke, der kører på tværs af alle foreninger," fortæller Klaus Høeg-Hagensen.

Beslutningen om helt at skrinlægge planerne om et mobilselskab har også været en del af processen.

Sådan går det for Stofa

Noget tyder på, at det går i den rigtige retning for Stofa.

Ifølge tal fra første kvartal har den kapitalfondsejede leverandør øget omsætningen med 15 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Den lyder nu på 330 millioner kroner.

Fremgangen skal dog ses i lyset af det delvise køb af Canal Digital, og at TV2 er blevet betalingskanal.

Direktøren forventer dog også først, at resultaterne af de strategiske ændringer kan læses i tallene om nogle måneder

I mellemtiden er der nok at tage fat på.

"Det er en rejse, og det tager tid, men det ændrer ikke på, vi skal gøre det. Vi kommer til at skære mere i produktstrukturen, hvis det forvirrer kunderne mere end det gavner," siger han og tilføjer, at det hele tiden er en balancekunst mellem at være i førersædet i forhold til teknologiske løsninger og møde kundens behov.

Stofa samarbejder i dag med omkring 300 antenneforeninger og leverer via dem ydelser til cirka 350.000 danske husstande.

Læs også:

Stofa dropper alle planer om mobilselskab

Topchefen stopper i Stofa - afløseren er klar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.