Artikel top billede

Det konkursramte Skyline i Randers er, ifølge landsbrugsorganisation, "stort set affolket". (Foto: ELRO Erhverv A/S)

Landmænd låst fast til konkursramt bredbånds-firma

Landbrugsorganisation er godt sur i skralden over, at landmænd i randområder skal bestille bredbånd hos konkursramt firma.

Læs også: Konkursramt firma skal sikre danskere bredbånd

Erhvervsstyrelsen vurderer, at det konkursramte Skyline fortsat lever op til sine forpligtelser til at levere bredbånd til en stribe tyndt befolkede områder i landet.

Det kan du læse mere om her.

Faktum er således, at landmænd og andre i disse områder, såfremt de ikke kan få forbindelser fra andre firmaer, skal bestille bredbånd hos det konkursramte selskab.

Herefter har Skyline seks måneder til at oprette forbindelsen.

Men hos organisationen Videnscentret for Landbrug mener man, at hele situation er uholdbar.

"Det er helt uacceptabelt at en så afgørende infrastruktur kan hænge i en tynd tråd," siger Ivan Munk, der er it-chef hos Videnscentret for Landbrug.

Vi kan ikke leve med det

Hverken Videncentret for Landbrug, Landbrug & Fødevarer eller hele landbrugserhvervet samt borgere og andre erhverv i landdistrikterne "kan leve med det her", lyder kritikken videre.

"Vi kan ikke leve med at der kun er en konkursramt virksomhed bag Elro´s forpligtigelse og den nationale Wimax licens," siger han.

Ivan Munk henviser til, at Elro Erhverv i 2007 vandt en licens på en statslig auktion for 117 millioner kroner, men at der fulgte en stribe forpligtelser med til aftalen om at sikre bredbånd.

"Der ligger ikke tilstrækkelig garanti for driftssikkerhed og support i et konkursramt firma der stort set er affolket for personale," fortsætter Ivan Munk.

"Og vi forventer leveringssikkerhed så nye kunder kan bestille og får leveret bredbåndsforbindelse," understreger han.

Samtidig slår han fast, at bredbånd er vigtig for både borgere og virksomheder i områderne.

"Dette er en national infrastruktur, der er afgørende for borgere og for virksomheders drift," siger han.

I dialog med Erhvervsstyrelsen

Han oplyser desuden at centeret "for længst" har bedt Erhvervsstyrelsen følge Skylines situation og påse at leveringsforpligtigelsen opretholdes.

"Det gør ikke indtryk på os, at nogle mener at Wimax er forældet teknologi og at 4G eller fiber skal tage over, for Skyline og Wimax er det eneste mulige tilgængelige bredbånd i dag til mange kunder rundt i landet, ikke mindst landsbyer, landdistrikterne, landbrug, sommerhusområder og havne," slutter han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere