Artikel top billede

Det konkursramte Skyline i Randers er, ifølge landsbrugsorganisation, "stort set affolket".

Landmænd låst fast til konkursramt bredbånds-firma

Landbrugsorganisation er godt sur i skralden over, at landmænd i randområder skal bestille bredbånd hos konkursramt firma.

Læs også: Konkursramt firma skal sikre danskere bredbånd

Erhvervsstyrelsen vurderer, at det konkursramte Skyline fortsat lever op til sine forpligtelser til at levere bredbånd til en stribe tyndt befolkede områder i landet.

Det kan du læse mere om her.

Faktum er således, at landmænd og andre i disse områder, såfremt de ikke kan få forbindelser fra andre firmaer, skal bestille bredbånd hos det konkursramte selskab.

Herefter har Skyline seks måneder til at oprette forbindelsen.

Men hos organisationen Videnscentret for Landbrug mener man, at hele situation er uholdbar.

"Det er helt uacceptabelt at en så afgørende infrastruktur kan hænge i en tynd tråd," siger Ivan Munk, der er it-chef hos Videnscentret for Landbrug.

Vi kan ikke leve med det

Hverken Videncentret for Landbrug, Landbrug & Fødevarer eller hele landbrugserhvervet samt borgere og andre erhverv i landdistrikterne "kan leve med det her", lyder kritikken videre.

"Vi kan ikke leve med at der kun er en konkursramt virksomhed bag Elro´s forpligtigelse og den nationale Wimax licens," siger han.

Ivan Munk henviser til, at Elro Erhverv i 2007 vandt en licens på en statslig auktion for 117 millioner kroner, men at der fulgte en stribe forpligtelser med til aftalen om at sikre bredbånd.

"Der ligger ikke tilstrækkelig garanti for driftssikkerhed og support i et konkursramt firma der stort set er affolket for personale," fortsætter Ivan Munk.

"Og vi forventer leveringssikkerhed så nye kunder kan bestille og får leveret bredbåndsforbindelse," understreger han.

Samtidig slår han fast, at bredbånd er vigtig for både borgere og virksomheder i områderne.

"Dette er en national infrastruktur, der er afgørende for borgere og for virksomheders drift," siger han.

I dialog med Erhvervsstyrelsen

Han oplyser desuden at centeret "for længst" har bedt Erhvervsstyrelsen følge Skylines situation og påse at leveringsforpligtigelsen opretholdes.

"Det gør ikke indtryk på os, at nogle mener at Wimax er forældet teknologi og at 4G eller fiber skal tage over, for Skyline og Wimax er det eneste mulige tilgængelige bredbånd i dag til mange kunder rundt i landet, ikke mindst landsbyer, landdistrikterne, landbrug, sommerhusområder og havne," slutter han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere