Artikel top billede

Konkurs-ramt it-firma skal sikre danskere bredbånd

I flere områder af landet skal et nu konkursramt firma være garant for bredbånds-forbindelser.

Elro Erhverv A/S, der ejer Skyline-brandet og er gået konkurs, lever op til de forpligtelser, som der stilles til selskabet af Erhvervsstyrelsen.

For faktisk vandt Elro Erhverv i 2007 en såkaldt FWA-auktion, der gav ret til at bruge nogle særlige frekvensbånd, så selskabet kunne opbygge et net.

Elro Erhverv A/S betalte 117 millioner kroner, men der fulgte en række forpligtelser med.

Specialkonsulent Maria Schmidt Jensen fra Erhvervsstyrelsen forklarer, at kravene primært går ud på, at selskabet skal tilbyde bredbånds-forbindelser til kunder i bestemte postnumre, hvor folk ikke kan få en anden udbyder til at tilbyde det.

Dog har selskabet lidt tid - seks måneder - til at få oprettet nye forbindelser fra aftalen er indgået med kunden, lyder det i betingelserne.

"Vi har ikke umiddelbart fået henvendelser om, at de er begyndt at tage nettet ned eller har afvist kunder," fortæller Maria Schmidt Jensen.

Sker ingenting herfra

Og så længe de overholder betingelserne, så sker der sådan set ingenting herfra, forklarer hun.

Faktisk har kurator i boet oplyst til Erhvervsstyrelsen, at virksomheden føres videre som hidtil, mens man finder ud af om man kan afhænde det.

Så foreløbig råder Elro Erhverv altså over den meget dyre licens til 117 millioner kroner og en stribe andre licenser, oplyser Maria Schmidt Jensen.

Rent teknisk betød 2007-auktionssejren, at Elro Erhverv fik retten til at benytte frekvensbåndene fra 3.410 til 3.800 MHz og dermed mulighed for at levere trådløst WiMAX-bredbånd.

Kravet lød i 2007, at Elro samtidig altså skulle kunne tilbyde danskere i udvalgte postnumre med ringe mulighed for at få bredbånd, adgang til det inden 2010.

Denne forpligtelser gælder fortsat for det konkurs ramte selskab.

Link til tilladelsen.

Link til bilag om forpligtelser.

Læs alt om Skylines konkurs:

Kunde midt i bredbånds-konkurs: Hvad med mig?.

Fiberselskab buldrer ind i København med storkøb.

Tusindvis af Skyline-kunder strømmer til konkurrent.

Fiberfirmaer holder (igen) liv i konkurs-ramte kunder.

Hårdt ramt: Skyline-kunder ramt af to konkurser.

TDC-ejet lavprisselskab overtager Skyline-kunder.

Fyret Skyline-direktør tavs efter kæmpe konkurs.

Dansk bredbånds-firma lukker og slukker.

Ekspert om bredbånds-konkurs: Derfor gik det galt.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere