Artikel top billede

Skyline-rod: Bredbånds-løsning kan tage flere år

Det kan komme til at tage op til halvandet år at finde en løsning på det rod, som Skylines kommende lukning vil medføre.

Læs også:
Underleverandør blokerer for salg af dansk bredbåndsfirma

Konkursramt it-firma lukker alle kunders bredbånd

Trods alle tegn på, at Skyline-netværket er i fuld gang med at blive lukket ned, hvilket stiller tusindvis af kunder uden bredbåndsforbindelse, har Erhvervsstyrelsen endnu ikke taget arbejdshandskerne på for at finde en løsning.

Heller ikke selv om nedlukningen betyder, at Skyline ikke lever op til de forpligtelser om bredbåndslevering, som fulgte med den licens, Skyline vandt i 2007.

For hos Erhvervsstyrelsen afventer man en melding fra kurator om, hvad status med licensen er.

"Vi har ikke fået licensen tilbage fra kurator, så derfor ved vi ikke, om det endeligt er afgjort, om licensen kan blive overdraget fra konkursboet til en anden part," lyder det fra specialkonsulent i Erhvervsstyrelsen, Maria Schmidt Jensen.

Halvt til halvandet år

"Hvis vi får den tilbage, så vil det blive vurderet, hvad frekvenserne er bedst egnet til, og hvordan de bedst kommer i spil igen. Vi vil blandt andet kigge på de tekniske muligheder for anvendelsen af frekvenserne. Men vi har som nævnt ikke fået en officiel melding fra kurator endnu, og derfor afventer vi indtil videre," fortæller Maria Schmidt Jensen fra Erhvervsstyrelsen.

Hun tilføjer, at det er for tidligt at sige noget om, hvornår licensen eventuelt kan blive taget i brug igen af en anden udbyder.  

"Det kommer an på, hvordan frekvenserne skal tages i brug, og hvilken tildelingsmetode der skal anvendes. Hvis det bliver en proces som den kommende 800 megahertz-auktion, så kan det tage alt fra et halvt til halvandet år," siger Maria Schmidt Jensen, som dog tilføjer, at det langt fra er sikkert, at det ender med en auktion.

"Hvis der ikke skal afholdes en auktion, kan det hele gå hurtigt. Men det er alt for tidligt at sige noget om," siger hun.

(Interviewet med Erhvervsstyrelsen blev foretaget inden Erhvervsminister Ole Sohns indkaldelse til krisemøde.)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere