Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Skyline-rod: Bredbånds-løsning kan tage flere år

Det kan komme til at tage op til halvandet år at finde en løsning på det rod, som Skylines kommende lukning vil medføre.

Læs også:
Underleverandør blokerer for salg af dansk bredbåndsfirma

Konkursramt it-firma lukker alle kunders bredbånd

Trods alle tegn på, at Skyline-netværket er i fuld gang med at blive lukket ned, hvilket stiller tusindvis af kunder uden bredbåndsforbindelse, har Erhvervsstyrelsen endnu ikke taget arbejdshandskerne på for at finde en løsning.

Heller ikke selv om nedlukningen betyder, at Skyline ikke lever op til de forpligtelser om bredbåndslevering, som fulgte med den licens, Skyline vandt i 2007.

For hos Erhvervsstyrelsen afventer man en melding fra kurator om, hvad status med licensen er.

"Vi har ikke fået licensen tilbage fra kurator, så derfor ved vi ikke, om det endeligt er afgjort, om licensen kan blive overdraget fra konkursboet til en anden part," lyder det fra specialkonsulent i Erhvervsstyrelsen, Maria Schmidt Jensen.

Halvt til halvandet år

"Hvis vi får den tilbage, så vil det blive vurderet, hvad frekvenserne er bedst egnet til, og hvordan de bedst kommer i spil igen. Vi vil blandt andet kigge på de tekniske muligheder for anvendelsen af frekvenserne. Men vi har som nævnt ikke fået en officiel melding fra kurator endnu, og derfor afventer vi indtil videre," fortæller Maria Schmidt Jensen fra Erhvervsstyrelsen.

Hun tilføjer, at det er for tidligt at sige noget om, hvornår licensen eventuelt kan blive taget i brug igen af en anden udbyder.  

"Det kommer an på, hvordan frekvenserne skal tages i brug, og hvilken tildelingsmetode der skal anvendes. Hvis det bliver en proces som den kommende 800 megahertz-auktion, så kan det tage alt fra et halvt til halvandet år," siger Maria Schmidt Jensen, som dog tilføjer, at det langt fra er sikkert, at det ender med en auktion.

"Hvis der ikke skal afholdes en auktion, kan det hele gå hurtigt. Men det er alt for tidligt at sige noget om," siger hun.

(Interviewet med Erhvervsstyrelsen blev foretaget inden Erhvervsminister Ole Sohns indkaldelse til krisemøde.)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.