Artikel top billede

Heftig mødeaktivitet om nødstedte Skyline-kunder

I disse timer sidder telebranchen i møder hos erhvervsminister Ole Sohn´s folk for at finde en løsning til de nødstedte Skyline-kunder, der lukkes ned i dag.

Torsdag indkaldte Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) til krisemøde om de nødstedte Skyline-kunder, hvoraf mange i dag, fredag, får kappet deres net-forbindelse på grund af konkursen.

Telebranchen, i form af TDC, Telenor, Telia, 3 og Waoo, er inviteret til mødet.

Ifølge Computerworlds oplysninger blev der imidlertid ikke landet en løsning torsdag, hvor der i øvrigt måtte afholdes flere møder.

I stedet fortsætter møderækken i dag, bekræfter ministeriet over for Computerworld.

Det forlyder, at det føres en "konstruktiv" dialog mellem parterne, men at der altså fortsat ikke er landet en løsning til de nødstedte Skyline-kunder.

Branchen: Ikke vores ansvar
Hos telebranchen mener man dog principielt ikke, at man skal bære ansvaret.

"Selvfølgelig er det ikke resten af branchens ansvar at rydde op, når et selskab går konkurs," udtaler direktør Jakob Willer fra brancheforeningen Telekommunikationsindustrien til Computerworld.

"Men jeg er sikker på, at branchen står parate til at byde nye kunder velkommen, og når ministeren indkalder til møde, møder man selvfølgelig op," lyder det fra ham.

Samme toner kommer fra Telenor, der er blandt de inviterede teleselskaber.

"Nogle af Skyline-kunderne kan vi hjælpe med mobilt bredbånd, og vi ser et øget salg af mobilt bredbånd i blandt andet Midt- og Vestjylland,"udtaler presseansvarlig Tom Lehn-Christiansen fra Telenor.

"Vi har for få dage siden afsluttet en 3G-udrulning på 900 MHz-frekvensen, som blandt andet har forbedret den mobile bredbåndsdækning på den jyske vestkyst. Men det er selvfølgelig vigtigt, at vi har dialog med kunden om, hvilken dækning og båndbredde vi kan levere på en konkret adresse."

Læs også:

Minister indkalder til krisemøde om Skyline-kunder.

Efter brok: Minister hives ind i Skyline-konkurs.

Skyline-rod: Bredbånds-løsning kan tage flere år.

Underleverandør blokerer for salg af Skyline.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.