Artikel top billede

Manual: Sådan ødelægger man internettet

Glem virus og hacker-angreb. Her er opskriften på, hvordan man destruerer internettet for alvor.

Læs også:
Tæt på Anonymous: Sådan er gruppen organiseret

Det ligger Computerworld fjernt at opfordre til ulovligheder i almindelighed og terrorisme i særdeleshed. Og da især ikke, når det går ud over vores allesammens yndlingsinfrastruktur, internettet.

Alligevel er den artikel, der findes på online-magasinet Gizmodo.com sært fascinerende læsning. Den giver et ganske realistisk bud på, hvordan det er muligt at lukke hele internettet, som de anonyme hackere Anonymous truede med for nylig.

Det er blot ikke hackere eller virus-magere, der kan gøre det. Det er internettets netværk i netværk i netværk alt for modstandsdygtig overfor. Angrebene kan genere, javist, men ikke ødelægge. Der er for mange redundante systemer til, at det kan lade sig gøre.

Men internettet består i virkeligheden af plastic, jern, fiber, kobber og printplader, så skal nettet ned med nakken, er det den fysiske infrastruktur, der skal angribes.

Frem med økserne

Det kræver som udgangspunkt adskillige tusinde personer, der handler samtidig over alt i verden. Alene den koordinering vil formentlig være for uoverkommelig at udføre, men hvis vi lader som om, det kan lade sig gøre, ser planen ifølge Gizmodo således ud:

Der er brug for bomber og økser, så er det sagt. Økserne skal bruges på de undersøiske kabler, der forbinder verdensdele og lande.

Dem lister artiklen og de er relativ lette at finde - ved hjælp af nettet, selvfølgelig.

For eksempel finder vi to vigtigt søkabler i New Jersey, USA, som udpeges ganske præcist i Google Maps. Derudover er der en række afgørende kabler i Singapore, Tokyo, Marseilles, Chennai og så videre.

Gizmodo-artiklen lister pædagogisk alle verdens kommunikationskabler og deres placering, så Dragør, Gedser, Blaabjerg og Rødby Havn er med på listen.

Ud med datacentrene

Også de mest betydningsfulde datacentre i verden præsenteres ved navns nævnelse. De er lette at finde, og som en ekstra hjælp leverer Google StreetView alle billederne af bygningerne.

Når alle kablerne er skåret over og alle disse datacentre er destrueret, eksempelvis ved hjælp af bomber, samtidig, er det slut med at tweete og handle aktier i hele verden.

Det skræmmende er sådan set ikke, at nogen kan finde på at tænke tanken og servere opskriften.

Det skræmmende er, at det faktisk kan lade sig gøre, og at den fysiske infrastruktur, der holder hele verdens internet kørende, ikke er bedre beskyttet end tilfældet er.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.