Artikel top billede

Derfor gider danske virksomheder ikke IPv6

I Danmark er IPv6 ikke bare sat på udskiftningsbænken. Teknologien er blevet sendt helt ud af stadion.

Læs også:
Overblik: Sådan får du styr på de nye IP-adresser

Milliarder af nye IP-adresser kommer nu rullende

Derfor kommer IPv6 først til Danmark nu

Onsdag var det den årlige IPv6-dag, der har til formål at sætte fokus på fremtidens ip-adresser.

I Danmark blev dagen dog slet ikke markeret.

Henrik Kramshøj, security manager i Solido Hosting, der var en af initiativtagerne til fejringen af sidste års IPv6-dag, fortæller:

"Sidste år var vi lidt mere aktive og forsøgte at få nogle websider på IPv6, men i år har vi kun set til fra sidelinjen, mens dagen er blevet fejret i andre lande."

Han vurderer, at IPv6 lever et meget stille liv i vores kongerige, hvilket har betydet, at der ikke har været basis for festivitas.

"RIPE, der uddeler IP-adresser, har et system, der giver en stjerne til de virksomheder, der bruger IPv6. Det gør man for at få et overblik over, hvor mange websider, der anvender teknologien. På den rangliste er Danmark blevet overhalet af eksempelvis Norge, der nu er langt foran," fortæller han

Så der sker ingenting i Danmark?

"Det er den pessimistiske udlægning af sagen, men den ligger nok ganske tæt på virkeligheden," lyder det fra Henrik Kramshøj.

"Der bliver naturligvis arbejdet IPv6, men det er ikke noget, der rykker."

Hvorfor går det så langsomt?

"Der er nok flere grunde til det. IPv6 kræver noget udstyr, der understøtter teknologien. Danskerne er blevet vænnet til, at bredbånd er meget billigt, og derfor udskifter udbyderne ikke deres hardware før det absolut er nødvendigt. Det er en show-stopper," siger han.

"Samtidig er behovet nok ikke presserende. Hos os oplever vi, at kunderne er begyndt at spørge om IPv6, hvor de tidligere ikke nævnte det. Næste trin er forhåbentlig, at de så også vil bruge protokollen."

Astronomisk antal adresser

Der har været talt og skrevet langt og længe om IPv6, den protokol, der skal giver verden flere ip-adresser.

Ip-adresser er nemlig ved at være en mangelvare i den nuværende ip-version 4.

IPv4 giver mulighed for godt fire milliarder adresser, hvilket kan lyde af mange, men blandt andet i Asien er man ved at løbe tør. 

IPv6 giver et astronomisk antal ip-adresser, og vil således give rum for masser af IP-adresser i fremtiden.

Læs også:
Overblik: Sådan får du styr på de nye IP-adresser

Milliarder af nye IP-adresser kommer nu rullende

Derfor kommer IPv6 først til Danmark nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere