Artikel top billede

Derfor gider danske virksomheder ikke IPv6

I Danmark er IPv6 ikke bare sat på udskiftningsbænken. Teknologien er blevet sendt helt ud af stadion.

Læs også:
Overblik: Sådan får du styr på de nye IP-adresser

Milliarder af nye IP-adresser kommer nu rullende

Derfor kommer IPv6 først til Danmark nu

Onsdag var det den årlige IPv6-dag, der har til formål at sætte fokus på fremtidens ip-adresser.

I Danmark blev dagen dog slet ikke markeret.

Henrik Kramshøj, security manager i Solido Hosting, der var en af initiativtagerne til fejringen af sidste års IPv6-dag, fortæller:

"Sidste år var vi lidt mere aktive og forsøgte at få nogle websider på IPv6, men i år har vi kun set til fra sidelinjen, mens dagen er blevet fejret i andre lande."

Han vurderer, at IPv6 lever et meget stille liv i vores kongerige, hvilket har betydet, at der ikke har været basis for festivitas.

"RIPE, der uddeler IP-adresser, har et system, der giver en stjerne til de virksomheder, der bruger IPv6. Det gør man for at få et overblik over, hvor mange websider, der anvender teknologien. På den rangliste er Danmark blevet overhalet af eksempelvis Norge, der nu er langt foran," fortæller han

Så der sker ingenting i Danmark?

"Det er den pessimistiske udlægning af sagen, men den ligger nok ganske tæt på virkeligheden," lyder det fra Henrik Kramshøj.

"Der bliver naturligvis arbejdet IPv6, men det er ikke noget, der rykker."

Hvorfor går det så langsomt?

"Der er nok flere grunde til det. IPv6 kræver noget udstyr, der understøtter teknologien. Danskerne er blevet vænnet til, at bredbånd er meget billigt, og derfor udskifter udbyderne ikke deres hardware før det absolut er nødvendigt. Det er en show-stopper," siger han.

"Samtidig er behovet nok ikke presserende. Hos os oplever vi, at kunderne er begyndt at spørge om IPv6, hvor de tidligere ikke nævnte det. Næste trin er forhåbentlig, at de så også vil bruge protokollen."

Astronomisk antal adresser

Der har været talt og skrevet langt og længe om IPv6, den protokol, der skal giver verden flere ip-adresser.

Ip-adresser er nemlig ved at være en mangelvare i den nuværende ip-version 4.

IPv4 giver mulighed for godt fire milliarder adresser, hvilket kan lyde af mange, men blandt andet i Asien er man ved at løbe tør. 

IPv6 giver et astronomisk antal ip-adresser, og vil således give rum for masser af IP-adresser i fremtiden.

Læs også:
Overblik: Sådan får du styr på de nye IP-adresser

Milliarder af nye IP-adresser kommer nu rullende

Derfor kommer IPv6 først til Danmark nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere