Artikel top billede

Derfor kommer IPv6 først til Danmark nu

IPv6 har ligget klar i årevis, men næsten ingen i Danmark bruger teknologien. Her får du forklaringen på den lange tornerosesøvn.

Læs også:
Overblik: Sådan får du styr på de nye IP-adresser

Milliarder af nye IP-adresser kommer nu rullende

Der har været talt og skrevet langt og længe om IPv6, den protokol, der skal giver verden flere ip-adresser.

Ip-adresser er nemlig ved at være en mangelvare i den nuværende ip-version 4.

IPv4 giver mulighed for godt fire milliarder adresser, hvilket kan lyde af mange, men blandt andet i Asien er man ved at løbe tør.

Det vil vi også opleve på vores breddegrader. Fra september bliver der nemlig ikke længere strøet ip-adresser med rund hånd over danskerne. IPv6 giver et astronomisk antal ip-adresser, og vil således løse udfordringen.

Danmark uden adresse

Det er lige netop denne problemstilling, der nu sætter gang i tingene, vurderer en af initiativtagerne til World Ipv6 Day i Danmark. Dagen markerer, at vi skal skifte til en ny protokol

"Der har ikke været problemer med at få adresser i Danmark, men det bliver sværere allerede efter sommerferien. Det betyder, at der vil være et marked for IPv6," siger Henrik Lund Kramshøj fra Solido Networks.

Han vurderer, at kunderne nu er ved at være klar.

Begrundelsen for at der først er kommet gang i udviklingen af IPv6 i Danmark nu, senest med en lancering fra TDC, skyldes således primært, at vi har haft masser af adresser.

Men det har været helt bevidst, at man har ventet med at skifte, til vi er nået til grænsen for, hvad IPv4 kan klare. IPv6-trafik i dagens Danmark nemlig nærmest ikke eksisterende.

"Det er besværligt at vedligeholde to protokoller, derfor har man ventet til det punkt, hvor man er tvunget til at skifte. Derved vil overgangen ske hurtigere og lettere. Det er samme mønster, man ser fra de amerikanske udbydere," Henrik Lund Kramshøj.

Højere hastighed

Ud over flere adresser ligger der samtidig en række forbedringer i IPV6, eksempelvis bedre hastighed.

"Man kan få flere pakker igennem netværket per sekund, hvilket kan være en fordel ved distribution af video eller VoIP," siger han.

Den 8. juni vil en hel stribe af de store websider, som Google, forsøgsvis hoppe over på IPv6.

Læs også:
Overblik: Sådan får du styr på de nye IP-adresser

Milliarder af nye IP-adresser kommer nu rullende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.