Artikel top billede

IT-Universitetet vil gerne benytte Microsofts Office 365 i skyen. Men først når Datarådet har vurderet sagen, ved it-chefen, hvad der helt præcist skal til, for at det kan lade sig gøre.

Dansk it-chef: Vi er stadig ikke i mål med Office 365

It-chef Henrik Ejby Bidstrup vil gerne benytte Microsofts Office 365, og Datatilsynets netop offentliggjorte udtalelse er et skridt på vejen - men der er stadig et stykke til målet.

Læs også:

Det betyder Datatilsynets Office 365-dom for dig

Her er Datatilsynets dom over Microsofts Office 3658

It-chef Henrik Ejby Bidstrup fra IT-Universitetet i København er en blandt mange danske it-chefer, der i disse år overvejer mulighederne med cloud-løsningen, men samtidig søger svar på, hvordan denne it-leverancemodel passer sammen med den danske data-lovgivning.

Henrik Ejby Bidstrup har dog haft en ekstraordinær interesse i at modtage Datatilsynets netop offentliggjorte udtalelse om Office 365.

Det var nemlig IT-Universitetets ønske om at anvende Office 365 til de flere end 2.000 studerende og ansatte, der var den direkte årsag til, at Datatilsynet gav sig til at granske, hvordan Microsoft-løsningen spiller sammen med data-lovgiveningen for opbevaring af persondata.  

"Vi har været i tæt dialog med Datatilsynet og det tidligere IT- og Telestyrelsen og Microsoft med henblik på at implementere Office 365-løsningen som vel nok den første offentlige institution herhjemme."

"Jeg ser jo en cost-effektivisering i det, og jeg ser også, at det giver noget ny funktionalitet. Og så stod vi foran at skulle forny vores systemer, så noget skulle gøres uanset hvad," forklarer Henrik Ejby Bidstrup til Computerworld.

Sagen ikke afklaret endnu

Problematikkerne omkring it-sikkerhed og kontrol-mekanismer i skyen er dog endnu ikke helt klarlagt, og det er derfor, at Datatilsynet har været inde og vurdere på Office 365.

"Der er stor usikkerhed for alle interessenter i industrien om, hvad der er op og ned på det her. Vi har så været first movers og er derfor også løbet ind i problematikkerne," lyder det fra IT-Universitetes it-chef.

Datatilsynets udtalelse giver ikke nogen sort-hvid konklusion, og selvom en cloud-jurist har vurderet, at det er en form for blåstempling af Office 365, er Henrik Ejby Bidstrup stadig afventende.

"Mange af de ting, de nævner, er ting vi allerede har adresseret i form af det dokumentations-arbejde, vi har været igennem."

"Vi har været i gang i over et år, men så længe, at der ikke er en afklaret situation, kan vi jo ikke gøre noget. Det er derfor, vi har arbejdet på at nå derhen, hvor det er klart, hvilke krav der skal være opfyldt - og så at få dem opfyldt."

Næste skridt er, at IT-Universitets konkrete sag vil blive taget op i Datarådet, der træffer afgørelse i sager af principiel karakter.

"Så får vi en afklaring på, hvad der skal til, og hvad vi eventuelt mangler at få på plads."

Cloud er ikke en helt ny verden

IT-Universitetet er udnævnt som et slags cloud-eksperimentarium af den tidligere regering, hvorfor det ligger lige for at afsøge mulighederne med en løsning som Office 365.

Henrik Ejby Bidstrup ser dog ikke cloud computing som en fuldstændig ny verden, selvom der vil være tale om et betydeligt skift fra IT-Universitetets nuværende, lokale it-miljø.

"Det er nye vande, man træder med en cloud løsning, men så meget nyt er der trods alt heller ikke i det; Det er en hostet løsning, så det handler meget om leverandørstyring og så den grænseflade, der altid vil være mellem en hostet løsning og den interne organisation," siger Henrik Ejby Bidstrup.

Læs også:

Det betyder Datatilsynets Office 365-dom for dig

Her er Datatilsynets dom over Microsofts Office 3658
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.