Artikel top billede

IT-Universitetet vil gerne benytte Microsofts Office 365 i skyen. Men først når Datarådet har vurderet sagen, ved it-chefen, hvad der helt præcist skal til, for at det kan lade sig gøre.

Dansk it-chef: Vi er stadig ikke i mål med Office 365

It-chef Henrik Ejby Bidstrup vil gerne benytte Microsofts Office 365, og Datatilsynets netop offentliggjorte udtalelse er et skridt på vejen - men der er stadig et stykke til målet.

Læs også:

Det betyder Datatilsynets Office 365-dom for dig

Her er Datatilsynets dom over Microsofts Office 3658

It-chef Henrik Ejby Bidstrup fra IT-Universitetet i København er en blandt mange danske it-chefer, der i disse år overvejer mulighederne med cloud-løsningen, men samtidig søger svar på, hvordan denne it-leverancemodel passer sammen med den danske data-lovgivning.

Henrik Ejby Bidstrup har dog haft en ekstraordinær interesse i at modtage Datatilsynets netop offentliggjorte udtalelse om Office 365.

Det var nemlig IT-Universitetets ønske om at anvende Office 365 til de flere end 2.000 studerende og ansatte, der var den direkte årsag til, at Datatilsynet gav sig til at granske, hvordan Microsoft-løsningen spiller sammen med data-lovgiveningen for opbevaring af persondata.  

"Vi har været i tæt dialog med Datatilsynet og det tidligere IT- og Telestyrelsen og Microsoft med henblik på at implementere Office 365-løsningen som vel nok den første offentlige institution herhjemme."

"Jeg ser jo en cost-effektivisering i det, og jeg ser også, at det giver noget ny funktionalitet. Og så stod vi foran at skulle forny vores systemer, så noget skulle gøres uanset hvad," forklarer Henrik Ejby Bidstrup til Computerworld.

Sagen ikke afklaret endnu

Problematikkerne omkring it-sikkerhed og kontrol-mekanismer i skyen er dog endnu ikke helt klarlagt, og det er derfor, at Datatilsynet har været inde og vurdere på Office 365.

"Der er stor usikkerhed for alle interessenter i industrien om, hvad der er op og ned på det her. Vi har så været first movers og er derfor også løbet ind i problematikkerne," lyder det fra IT-Universitetes it-chef.

Datatilsynets udtalelse giver ikke nogen sort-hvid konklusion, og selvom en cloud-jurist har vurderet, at det er en form for blåstempling af Office 365, er Henrik Ejby Bidstrup stadig afventende.

"Mange af de ting, de nævner, er ting vi allerede har adresseret i form af det dokumentations-arbejde, vi har været igennem."

"Vi har været i gang i over et år, men så længe, at der ikke er en afklaret situation, kan vi jo ikke gøre noget. Det er derfor, vi har arbejdet på at nå derhen, hvor det er klart, hvilke krav der skal være opfyldt - og så at få dem opfyldt."

Næste skridt er, at IT-Universitets konkrete sag vil blive taget op i Datarådet, der træffer afgørelse i sager af principiel karakter.

"Så får vi en afklaring på, hvad der skal til, og hvad vi eventuelt mangler at få på plads."

Cloud er ikke en helt ny verden

IT-Universitetet er udnævnt som et slags cloud-eksperimentarium af den tidligere regering, hvorfor det ligger lige for at afsøge mulighederne med en løsning som Office 365.

Henrik Ejby Bidstrup ser dog ikke cloud computing som en fuldstændig ny verden, selvom der vil være tale om et betydeligt skift fra IT-Universitetets nuværende, lokale it-miljø.

"Det er nye vande, man træder med en cloud løsning, men så meget nyt er der trods alt heller ikke i det; Det er en hostet løsning, så det handler meget om leverandørstyring og så den grænseflade, der altid vil være mellem en hostet løsning og den interne organisation," siger Henrik Ejby Bidstrup.

Læs også:

Det betyder Datatilsynets Office 365-dom for dig

Her er Datatilsynets dom over Microsofts Office 3658
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere