Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Windows 8 er et fremragende styresystem - også for virksomhederne, forklarer Antoine Leblond på Microsofts TechEd-konference.

Microsoft slår fast: Du kommer til at elske Windows 8

Mens anmelderne er lunke ved det nye Windows 8, slår Microsoft fast, at det er et totalt gennemtænkt styresystem, der på alle måder er bedre end Windows 7. Få forklaringen her.

Læs også:

Anmeldere lunke: Derfor bliver Windows 8 aldrig rigtig godt

Microsofts årlige TechEd-konference løber af stablen i disse dage i Florida, og tirsdag fremviste Windows 8 for de mange tusinde it-professionelle, der kommer til at implementere det nye styresystem på deres respektive arbejdspladser.

"Windows 8 tager det bedste fra Windows 7 og ser frem mod en ny verden med nye enheder, nye apps, nye oplevelser og alle mulige nye ting. Vi har bygget det for den milliard mennesker, der bruger pc'er i dag, og til den næste milliard, der vil bruge dem i fremtiden," sagde Microsoft-chefen Antoine Leblond i sin keynote, som kan ses her.

Det totalt redesignede Windows-styresystem er bygget til at kunne håndtere et meget bredt udvalg af hardware, ikke mindst de touch-baserede tablet-pc'er.

Mange brugere og eksperter har dog udtrykt skepsis for, hvordan Metro-grænsefladen vil fungere på traditionelle bærbare og stationære computere, og om styresystemet vil være velegnet til virksomhederne.

Men det behøver man slet ikke frygte, hvis man spørger Microsoft.

"Alle de ting, du kunne gøre med Windows før, kan du stadig gøre med Windows 8. De pc'er, du har, der kører Windows 7, vil kunne Windows 8 mindst ligeså godt - hvis ikke bedre," forsikrede Antoine Leblond i sin keynote på TechEd.

"Det betyder, at de enheder, du slutter til din pc i dag, vil fungere med Windows 8. Det betyder, at de apps, du kører i dag, stadig vil fungere med Windows 8."

Fundamentalt bedre end Windows 7

Microsoft-chefen pegede i sin tale på, at folk ikke må glemme, at et styresystem er meget mere end det, man ser på overfladen.

"Vi har lavet et massivt stykke arbejde i forhold til det fundamentale - alt det, der skaber et fantastisk operativsystem. Ting som performance og hukommelses-forbrug, filsystemet og selv helt basale ting som at kopiere filer. Alle disse ting er forbedret i forhold til Windows 7."

"Windows 8 er en markant satsning, og det er et generations-skift inden for Windows. Men hør nu her: Det er stadig Windows. Windows 8 er først og fremmest et bedre styresystem end Windows 7."

Antoine Leblond slog således fast overfor deltagerne i salen, at Windows 8 på én gang er Microsofts forsøg på at favne et stadig større udvalg af pc'er og samtidig et styresystem, der skal kunne alt det, et styresystem altid har kunnet.

"Vi har gentænkt måden, Windows fungerer med hardware på, så det fungerer sammen med alt fra high-end desktoppe med mange processorer, fire skærme og væske-køling helt ned til de utrolig små og lette tablets med lang batteritid."

Læs også:

Anmeldere lunke: Derfor bliver Windows 8 aldrig rigtig godt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.