Artikel top billede

Opråb til it-afdelingen: Slip kontrollen med BI

It-afdelingerne har svært ved at følge med de konstant skiftende behov for business intelligence. Her kommer et godt råd.

Læs også:

Sådan bliver fremtiden for BI-løsningerne

Her er de store trends og spillere på BI-markedet

It-afdelingerne har mere end svært ved at følge med, når det kommer til behovet for konstante ændringer og tilpasninger i business intelligence-løsningerne.

Konsekvensen er en ophobning af BI-forespørgsler.

"BI-kravene ændrer sig hurtigere, end en it-centreret support-model kan følge med. Selv med BI-applikationer, der kører efter bogen, kæmper virksomheder stadig med hurtigt at dreje BI-applikationerne i forhold til konstant ændrede forretnings-krav," skriver Forrester-analytiker Boris Evelson i et blogindlæg.

Han peger på, at selv med en implementerings-tid på blot få uger, kan den omkringliggende verden være drastisk forandret på grund af fusioner og opkøb, helt nye trusler fra konkurrenterne og nye ledelses-strukturer eller andet.

Giv brugerne kontrollen

Forrester mener derfor, at it-afdelingen derfor skal overlade langt mere af den daglige tilpasning til BI-brugerne selv.

Analysefirmaet understreger, at rådet ikke handler om, at man skal overlade komplekse, missions-kritiske BI-applikationer til ikke-it-professionelle.

"Men ... med den rette klassificering af BI-porteføljen, mener vi ikke, at mere end 20 procent af alle BI-applikationer bør høre under denne kategori med særlige restriktioner."

"I et ideelt BI-miljø, bør 80 procent af alle BI-behov blive løst af forretnings-brugerne selv," lyder det fra Forrester-analytiker Boris Evelson.

Kan være forældet på lancerings-dagen

En af Forresters pointer er, at mens it-løsninger inden for ERP, CRM og HR har en forholdsvis lang levetid, så kan en BI-applikation være forældet samme dag, den bliver udrullet i organisationen.

Det betyder også, at vandfaldsmetoden ikke er specielt velegnet til BI-udvikling.

Mens et typisk spørgsmål fra it-afdelingen er, hvad det er for et behov, en BI-applikation skal adressere, så peger Boris Evelson på, at svaret fra brugerne ofte er ganske kompleks: 

"Den skal adressere alting, fordi jeg ikke aner, hvilken slags rapporter og analyser, jeg skal producere i morgen, er desværre et typisk svar."

Mens forretningsfolkene på den ene side star med en række nye krav, står it-afdelingen således på den anden side med et ønske om at bevare overblikket over hvilke løsninger, der anvendes, og med opgaven om at sikre et velfungerende it-setup.

Forrester mener dog ikke, at der er nogen vej uden om, at man som it-ansvarlig i stigende grad må lade brugerne skræddersy deres egne BI-løsninger - hvilket da også er noget af det, BI-leverandørerne har et markant fokus på i disse år. 

Udfordringen er nemlig, at fremgangsmåden med at overlade mere kontrol til brugerne forudsætter, at BI-værktøjerne rent faktisk er så brugervenlige, at brugerne selv kan betjene sig, når det kommer til nye data-forespørgsler, analyser og dashboards.

Læs også:

Sådan bliver fremtiden for BI-løsningerne

Her er de store trends og spillere på BI-markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere