Artikel top billede

Her er de store trends og spillere på BI-markedet

Tema: Bliv klogere på hvilke BI-teknologier og -leverandører, der rykker, og hvordan markedet som sådan klarer sig.

Læs også:
Excel er BI-kongen i møbelvirksomheden Bolia

Forretningen driver BI-projekterne

Business intelligence: Sådan fungerer det

Behovet for at indsamle og anvende data om forretningen på en intelligent måde er ikke blevet mindre i en hårdt presset verdensøkonomi.

Tværtimod så er det blevet endnu mere nødvendigt at kunne spotte de ømme punkter og optimere de stærke sider.

Den situation afspejles i markedet for business intelligence-løsninger, der ifølge Gartner formåede at vokse med 13,4 procent i 2010, så den samlede omsætning på verdensplan landede på 10,5 milliarder dollars, omkring 55,5 milliarder kroner.

I Gartners BI-rapport om 2010 fremgik det dog også, at krisen har betydet, at mange kunder har satset på de nødvendige opgraderinger, mens de mere strategiske og langsigtede investeringer har været neddroslet.

Det ændrer dog ikke ved markedets overordnede sundhed:

"BI-investeringerne har langt overgået it-budgetternes generelle vækst i adskillige år, og det er tydeligt, at BI fortsætter med at være en teknologi i centrum af informations-drevne initiativer i organisationer," konkluderer Gartner blandt andet.

De dominerende spillere

Det er stadig it-sværvægtere som SAP, Oracle, SAS Institute, IBM og Microsoft, der dominerer markedet.

Som det ses på Gartners Magic Quadrant, så er også en spiller som Qlicktech nu at finde blandt markedslederne.

"Større succes inden for enterprise er den primære grund til, at Qliktech rykkede ind blandt lederne for første gang med store og mere komplekse udrulninger (tre gange gennemsnitsstørrelsen sidste år)," skriver Gartner blandt andet om 2011-udgaven af "Magic Quadrant for Business Intelligence"

Danske Targit er også med i Gartners rapport, der blandt andet peger på, at Hjøriing-virksomhedens styrke er, at dens løsninger retter sig mod Microsofts kunder.

"63 procents af Targit-kunderne anvender Microsoft som deres primære ERP, mange flere end hos nogen anden leverandør," skriver Gartner.

Disse BI-teknologier skal du satse på

Targit fremhæves også som en af de BI-leverandører, der har set lyset i at ride med på forbrugernes anvendelse af it. Det har blandt andet resulteret i en løsning til iPhone.

"BI-brugere kræver den samme oplevelse med deres BI-værktøjer, som de er kommet til at holde af med deres personlige redskaber," skriver Gartner og peger på Google og Facebook som tjenester, der fremmer forventningerne. 

"Brugervenlighed var den største driver for investeringer i 2010 og vil kun blive forstærket som et kerne-krav i fremtiden."

Her er de teknoloigiske trends

Analysehusets BI-hype cycle viser, hvordan forskellige teknologier inden for BI område vil udvikle sig i de kommende år.

Her er det blandt andet interessant, at SaaS BI og mobile BI endnu er placeret helt på toppen af hype cyclen og dermed vil komme til at skuffe som fænomener i en periode, inden teknologierne indfrier deres reelle potentiale inden for de næste to til fem år ifølge Gartner.

Gartner anslår, at markedet for BI-platforme vil vokse med omkring syv procent om året frem til 2014, mens det samlede marked for BI, analytics og performance management vil kunne snige sig op på 7,7 procent.

Læs også:
Excel er BI-kongen i møbelvirksomheden Bolia

Forretningen driver BI-projekterne

Business intelligence: Sådan fungerer det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere