Omstridt nyhedstjeneste er stendød

Nyhedssøgetjenesten Newsbooster er død som en sild og genopstår ikke, efter Danske Dagblades Forening lagde sag an og næsten kørte idemanden Nicolai Lassen i sænk. Nu prøver han igen med et nyt firma, der skal levere målrettede informationer til virksomheder.

Nyhedssøgetjenesten Newsbooster er stendød og allerede begravet.

Det erklærer tjenestens direktør Nicolai Lassen, der i sommeren 2002 rendte ind i fogedforbud mod at udsende nyhedsbreve med dybe links til historier på danske avisers websites.

Det var Danske Dagblades Forening (DDF), der stod bag forbuddet, som senere blev prøvet i Sø- og Handelsretten, der stadfæstede fogedrettens afgørelse.

- Newsbooster, som vi kender den, ér stendød. Når man står midt i sådan en retssag, får man ikke udviklet, og så løber tiden fra én. Så det var det, siger Nicolai Lassen.

Retssag trak tænder ud

Han lægger ikke skjul på, at DDF's retssag trak tænder ud, og at han har haft brug for at trække vejret i et stykke tid.

- Slagsmålet med DDF var belastende både økonomisk, arbejdsmæssigt og mentalt, så jeg har haft behov for at prøve noget andet og tænke mig godt om. Men vi har ikke stukket piben ind, siger han.

Nicolai Lassen understreger, at det London-baserede selskab Newsbooster.com Ltd. lever og har det godt, selv om nyhedstjenesten Newsbooster er lagt i graven.

Han er nu i gang med at støbe kuglerne til at lancere en ny søgetjeneste, der skal være målrettet mod især de mindre og mellemstore virksomheder.

Denne nye betalingstjeneste skal ifølge Nicolai Lassen fungere som en blanding af et medieovervågnings-bureau, en vidensdatabase og et kommunikations-bureau, hvor virksomheder kan få leveret specifik og detaljeret viden.

Unikke medier

- Hver kunde vil få et unikt medie, og det tror jeg, bliver fremtiden. Hr og fru Hansen bruger jo i dag Google til at søge viden, og det kan man næsten ikke konkurrere med. Jeg mener godt, at man kan tjene penge på det her, siger Nicolai Lassen.

Han regner med at kunne lancere den nye tjeneste omkring 1. april næste år.

- Jeg forhandler i øjeblikket med visse internationale samarbejdspartnere. Vi har maskinerne, teknologien, salgsapparatet og de fleste aftaler på plads. Nu skal tingene bare forenes, siger Nicolai Lassen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere