Artikel top billede

DMI's kraftige servere i knæ under regnvejr

Gårsdagens varslede uvejr gav it-problemer hos DMI.

Interessen for det varslede uvejr blev mandag så stor, at Danmarks Meteorologiske Instituts hjemmeside først på eftermiddagen blev overbelastet på grund af interessen for et varslet regnvejr.

Det fortæller Eivind Bengtsson, der er systemadministrator hos DMI.

Først på eftermiddagen betød de mange besøg, der ifølge FDIM har gjort DMI.dk til dagens mest besøgte hjemmeside, at svartiderne blev meget lange.

Genstartede server

Vagthavende operatør valgte ifølge Eivind Bengtsson på et tidspunkt at genstarte den ene af to cacheservere for at afhjælpe problemet.

"Det betød, at de som havde lange svartider, slet ikke fik nogen svar i de par minutter genstarten varede," siger han.

Imidlertid var det først ved 15.30 tiden, at DMI fik styr på svartiderne. Det skete ved at lade dobbelt så mange cacheservere betjene hjemmesiden, fortæller han.

Eivind Bengtsson fortæller, at DMI normalt har fire cacheservere i drift. Men mandag var det kun de to der var i brug.

Derfor havde han simpelthen undervurderet interessen for varslet, fordi meteorologerne i gåseøjne kun lovede kraftig regn.

Besøgsrekorder ved uvejr

Danskernes interesse for vejrprofeternes hjemmeside stiger typisk proportionalt med alvoren af de varsler om uvejr metrologerne melder ud. Søndag aften varslede DMI kraftig regn over hele landet.

Varsler om regn og snestorme har tidligere givet DMI både rekord-besøgstal og sort skærm.

"Nu er jeg ikke meteorolog, men dette varsel er ikke så voldsomt som eksempelvis skybrud. Så derfor er ikke noget, som umiddelbart for mig til at ryge helt op i det røde felt," siger han.

Derfor tænkte han ikke på at koble alle fire cacheservere op på DMI.dk som følge af mandagens varsel.

Imidlertid røg de besøgende på DMI.dk åbenvart op i det røde felt.

Mandag bliver interessen for regnvejret nemlig så stor, at de ganske enkelt overbelastede myndighedens cacheservere.

"Måske fordi der har været alle de her vand-problemer i København sidste år," siger han, og henviser til sidste års hundrede-års-regn, der enkelte steder gav Københavnere omkring 150 millimeter regn på kort tid.

Eivind Bengtsson fortæller, at han efter dagens oplevelse vil overveje at lade alle cacheservere køre permanent.

"Måske handler det mere om at kunne forudse hvordan mennesker reagerer på et varsel, end om hvor kraftig regnen egentlig bliver. Det er måske der jeg har haltet lidt i dag," resonerer systemadministratoren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.