Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Her er den overraskende taber i 4G-auktionen

TDC smed et overraskende stort beløb på bordet under 4G-auktion, hvilket blandt andet går ud over konkurrenten 3.

Læs også:

TDC rydder bordet ved 4G-auktion: 4G på vej til hele landet

Ny auktion over danske telefrekvenser på trapperne

3: Derfor trak vi os ud af 4G-auktion.

Det er overraskende, at teleselskabet 3 slet ikke fik del i de licenser til 800 megahertz-frekvensbåndet, der netop er blevet solgt af den danske stat for i alt 739 millioner kroner.

Det siger aktieanalytiker Morten Imsgard, der beskæftiger sig med telesektoren hos Sydbank.

"Jeg er umiddelbart lidt forundret over det. Det er jo et område, som jeg går ud fra, at 3 vil satse rigtig, rigtig hårdt på. 3 har været first mover med mobilt bredbånd og har egentlig en ret solid position, så jeg havde forventet, at 3 ville løbe med nogle af de blokke her," lyder hans vurdering.

I stedet nuppede TDC fire ud af fem frekvensblokke, der kan anvendes til det attraktive mobile 4G-bredbånd, mens Telia og Telenors fælles ínfrastrukturselskab fik den sidste blok.

"Det virker som om, at TDC har været ret interesseret i at få en meget stor del af kagen - ikke mindst når man kigger på prisen, der er blevet betalt fra TDC's side for," siger Morten Imsgard.

Mere end forventet

TDC skal betale i alt 628 millioner kroner for frekvensblokkene.

Det er umiddelbart mere, end der var lagt op til, da hver blok var udbudt til 50 millioner kroner af Erhvervsstyrelsen.

"Det kan sagtens være, at man fra 3's side ikke har villet være med, når priserne kom derop. De var jo i hvert fald officielt meldt til som byder," siger Morten Imsgard til Computerworld.

Se 3's reaktion på auktionen her.

Læs også:

TDC rydder bordet ved 4G-auktion: 4G på vej til hele landet

Ny auktion over danske telefrekvenser på trapperne

3: Derfor trak vi os ud af 4G-auktion.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere