Artikel top billede

Apple trækker i land om pc-virus på Mac

Apple har i al stilhed fjernet sit tidligere postulat om, at en Mac ikke bliver ramt af virus.

Computerworld News Service: Apple trækker i land og fjerner en påstand fra sit website om, at Mac-computere ikke får pc-virusser.

It-sikkerhedsfirmaet Sophos fremhæver denne ændring på Apples webside Derfor vil du elske en Mac.

Ifølge sikkerhedsselskaber er Apples tidligere påstand om, at Mac OS X ikke får pc-virusser, nu erstattet af udsagnet: "Den er bygget til at være sikker."

Tidligere stod der på desuden på Apple-websiden:

"Den får ingen pc-virus. En Mac er ikke udsat for de tusindvis af vira, der plager Windows-baserede computere. Det skyldes det indbyggede forsvar i Mac OS X, der beskytter dig, uden at du behøver at gøre noget."

Bygget til at være sikker

Nu står der på denne samme webside i stedet:

"Den er bygget til at være sikker. Sikkerhed. Indbygget som standard. OS X er designet med effektive, avancerede teknologier, der sikrer, at du ikke henter ondsindet software til din Mac uden at vide det."

Klikker man på Læs mere-linket, kan man dog på det danske website i hvert fald indtil videre stadig finde de gamle formuleringer om ingen pc-virus.

Graham Cluley fra Sophos skriver:

"Apple har tydeligvis besluttet, at det ikke er alt for overbevisende at påpege malware-problemets omfang på Windows, hvis man ikke samtidig står ved, at der også eksisterer malware på Mac."

Flere trusler

Cluley bemærker, at trojaneren Flash tidligere i år inficerede over 600.000 Macs på verdensplan. Kort tid derefter dukkede en ny trussel op ved navn SabPub.

Mange så dette som en brat opvågning til det faktum, at Macs i princippet er lige så sårbare overfor malware som pc'er.

Måske denne situation også gjorde Apple opmærksom på, at Mac-brugerne ikke føler sig lige så sikre som for et år siden.

Nu hvor problemet med malware på Mac er ved at blive større og får større mediedækning, ser det ud til, at Apple har besluttet at ændre sine tidligere påstande om sikkerhed, da de kan udlægges som vildledende.

En ud af 36 Macs med Sophos' gratis antivirussoftware installeret har været inficeret med malware specifikt rettet med Mac OS X, viser en nylig opgørelse fra sikkerhedsleverandøren, hvilket fremhæver, at der er et reelt problem.

Læs også:

Så stor en del af Mac-computerne er ramt af malware.

Derfor gider Mac-brugerne ikke sikkerhedssoftware.

Dette Mac-styresystem rammes hårdest af malware.

Salget af antivirus til Mac buldrer afsted efter angreb.

10 gode råd til at sikre din Mac mod farlig trojaner.

Din Mac-computer misbruges måske i enormt botnet.

Apple bør lære it-sikkerhed af Microsoft.

Java-fejl udnyttes igen i nyt angreb mod Mac[.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere