Artikel top billede

Apple trækker i land om pc-virus på Mac

Apple har i al stilhed fjernet sit tidligere postulat om, at en Mac ikke bliver ramt af virus.

Computerworld News Service: Apple trækker i land og fjerner en påstand fra sit website om, at Mac-computere ikke får pc-virusser.

It-sikkerhedsfirmaet Sophos fremhæver denne ændring på Apples webside Derfor vil du elske en Mac.

Ifølge sikkerhedsselskaber er Apples tidligere påstand om, at Mac OS X ikke får pc-virusser, nu erstattet af udsagnet: "Den er bygget til at være sikker."

Tidligere stod der på desuden på Apple-websiden:

"Den får ingen pc-virus. En Mac er ikke udsat for de tusindvis af vira, der plager Windows-baserede computere. Det skyldes det indbyggede forsvar i Mac OS X, der beskytter dig, uden at du behøver at gøre noget."

Bygget til at være sikker

Nu står der på denne samme webside i stedet:

"Den er bygget til at være sikker. Sikkerhed. Indbygget som standard. OS X er designet med effektive, avancerede teknologier, der sikrer, at du ikke henter ondsindet software til din Mac uden at vide det."

Klikker man på Læs mere-linket, kan man dog på det danske website i hvert fald indtil videre stadig finde de gamle formuleringer om ingen pc-virus.

Graham Cluley fra Sophos skriver:

"Apple har tydeligvis besluttet, at det ikke er alt for overbevisende at påpege malware-problemets omfang på Windows, hvis man ikke samtidig står ved, at der også eksisterer malware på Mac."

Flere trusler

Cluley bemærker, at trojaneren Flash tidligere i år inficerede over 600.000 Macs på verdensplan. Kort tid derefter dukkede en ny trussel op ved navn SabPub.

Mange så dette som en brat opvågning til det faktum, at Macs i princippet er lige så sårbare overfor malware som pc'er.

Måske denne situation også gjorde Apple opmærksom på, at Mac-brugerne ikke føler sig lige så sikre som for et år siden.

Nu hvor problemet med malware på Mac er ved at blive større og får større mediedækning, ser det ud til, at Apple har besluttet at ændre sine tidligere påstande om sikkerhed, da de kan udlægges som vildledende.

En ud af 36 Macs med Sophos' gratis antivirussoftware installeret har været inficeret med malware specifikt rettet med Mac OS X, viser en nylig opgørelse fra sikkerhedsleverandøren, hvilket fremhæver, at der er et reelt problem.

Læs også:

Så stor en del af Mac-computerne er ramt af malware.

Derfor gider Mac-brugerne ikke sikkerhedssoftware.

Dette Mac-styresystem rammes hårdest af malware.

Salget af antivirus til Mac buldrer afsted efter angreb.

10 gode råd til at sikre din Mac mod farlig trojaner.

Din Mac-computer misbruges måske i enormt botnet.

Apple bør lære it-sikkerhed af Microsoft.

Java-fejl udnyttes igen i nyt angreb mod Mac[.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere