Artikel top billede

Sådan får du mest ud af big data

Overblik: Data, data og mere data: Big data. Hvordan skal vi gemme det, og hvad skal vi bruge det til? Mulighederne er heldigvis lige så store som datamængderne. Få overblikket her.

I 2020 vil mængden af lagrede data nå 35 billioner - 35 millioner millioner - gigabytes, siger diverse undersøgelser. Det er faktisk så mange, at det svarer til, man stabler datafyldte dvd'er herfra og op til månen, 380.000 kilometer. Og ned igen.

Allerede i slutningen af 2010 havde verdens datamængder nået 1,2 zettabytes eller 1,2 millioner petabytes. I 2020 vil der være 44 procent mere data i verden, end der er i dag, lyder analysehusenes beregninger.

Det er mange data, og de kommer fra et hav af kilder, både menneskeskabte og maskinskabte. Den store forskel fra de gode gamle dage, for 10 år siden, og i dag, er, at vi er i stand til at gemme data i rå mængder og i stigende grad også udnytte dem.

Vi giver dig her et overblik over big data, og hvordan du kan udnytte dem.


Ny titel på vej til gennembrud - bliv Chief Data Officer
Et voksende behov for at kunne indsamle og analysere vigtige forretningsdata nødvendiggør ansættelsen af en helt ny type leder, en Chief Data Officer.


Big data: Her er forklaringen på tidens store it-trend
Big data er den mest omtalte teknologi-trend i 2012. Få en introduktion til begrebet og bliv klogere på, om det mest er hype, eller om der også er reelle gevinster at hente.


Derfor ændrer big data alt ved din data-håndtering
Big data rummer mange forretningsmæssige muligheder, men også masser af udfordringer. En dansk it-arkitekt peger på nogle af de største.


Big data: Sådan får du mening ud af alle dine data
En it-arkitekt med speciale i big data giver gode råd til, hvordan man kommer i gang med at knuse massive data-mængder og får brugbare analyser i realtid.


Galleri: Disse open source-teknologier bør du holde øje med
Datamængderne vokser. Se nogle af de bedste open source-teknologier til at vride mening og viden ud af dine store datamængder.


Sådan skal Danmark tiltrække de store datacentre
Der vil være mange fordele, hvis blot nogle af fremtidens store datacentre bliver placeret i Danmark.


Sådan vil regeringen skubbe gang i it-danmark
Se hvilke it-indsatsområder, som regeringen satser på.


Sådan analyseres Big Data af mesteren selv
SAS Institute-CEO Jim Goodnight stod selv for demonstrationen af virksomhedens nye high performance-analyseværktøjer på en konference i Amsterdam.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere