Artikel top billede

Adobe: Slut med Flash Player til din Android

Adobe stopper med at udvikle og certificere Flash Player til Android.

Computerworld News Service: Det vil fra 15. august ikke længere være muligt at installere Flash Player på mobile enheder med Android via applikationsbutikken Google Play.

Det er hermed slut med Flash til Android, og Adobe vil ikke understøtte den kommende Android 4.1 Jelly Bean.

Apples tidligere topchef, Steve Jobs, var meget kritisk overfor Flash og nægtede at lukke teknologien ind på mobilplatformen iOS.

I 2010 skrev han et offentligt brev, hvori han opridsede sine tanker om Flash og dens problemer med "pålidelighed, sikkerhed og ydelse."

Her fremhævede han også problemer med "batterilevetid." Det kan du læse mere om her.

HTML5 vinder frem

Rigtig meget videoindhold på nettet bliver leveret ved hjælp af Adobe Flash, som dog langsomt er ved at blive erstattet af HTML5-standarden. Og mobile enheder kan bedre klare at afspille HTML5-indhold end Adobe Flash.

Adobe har offentliggjort et blogindlæg om beslutningen at skrotte Flash Player til mobile browsere:

"Browserudvidelsen Flash Player integreres tæt med mobile enheders browsere og multimedia-delsystemer (på måder, som typiske apps ikke gør), hvilket kræver integration af partnere i vores enhedsøkosystem," hedder det.

"For at sikre at Flash Player giver den bedst mulige oplevelse for brugerne, kræver vores partnerprogram, at hver implementering af Flash Player certificeres. Certificering indbefatter omfattende test, for at sikre at webindhold fungerer som forventet og at Flash Player giver en god brugeroplevelse. På certificerede enheder præinstalleres Flash Player typisk på fabrikken eller som del af en systemopdatering."

"Enheder, hvor Flash Player ikke er leveret af producenten, er typisk ikke certificerede, hvilket betyder, at producenten ikke fuldt ud har levet op til kravene i certificeringstesten. "

"I mange tilfælde har brugere af ikke-certificerede enheder kunnet downloade Flash Player fra Google Play, hvilket oftest har fungeret."

"Men med Android 4.1 vil dette ikke længere være tilfældet, da vi har indstillet udvikling og test af Flash Player fra og med denne nye version af Android og dens forskellige tilgængelige browsere. Der vil ikke udkomme nogen certificerede implementeringer af Flash Player til Android 4.1. "

Steve Jobs: Derfor gider vi bare ikke Flash.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere