Artikel top billede

Steve Jobs: Derfor gider vi bare ikke Flash

Apple-chefen svarer i et interview direkte på, hvorfor Adobes Flash ikke hører hjemme på populære Apple-produkter som iPhone og iPad.

Steve Jobs, der som regel kun udtaler sig i offentligheden, når han selv giver keynotes, blev i går interviewet direkte på scenen til den amerikanske konference D8, der afholdes af Wall Street Journal.

Mediehuset har nu offentliggjort et uddrag interviewet i et videoklip, som du kan se på næste side.

Walt Mossberg fra Wall Street Journal bad Apple-chefen svare på, om det helt ærligt er det bedste for forbrugerne at forbyde Flash på populære Apple-produkter som iPhone og iPad.

"Teknologier har deres forår, sommer og efterår - og så havner de på teknologiens kirkegård. Så vi forsøger at udvælge ting, der er i deres forår, og hvis du vælger klogt, kan du redde dig selv fra en enorm mængde arbejde i modsætning til, hvis du forsøger at gøre alting," svarede Steve Jobs blandt andet.

Steve Jobs pegede i interviewet på, at mange også mente, at Apple var galt på den, da firmaet i sin tid droppede diskette-drevet i de nye Macs.

"Men nogle gange er du bare nødt til at vælge de ting, der ser ud til at blive de rette heste at ride på fremadrettet," lød det selvsikkert fra Steve Jobs.

Flash er ved at dø ud

"Flash ligner en teknologi, der har haft sin tid og nu er på retur, hvorimod HTML5 ligner en teknologi, der virkelig er på vej frem nu," lød analysen fra Steve Jobs.

Til det svar påpegede Walt Mossberg, at Flash jo er et udvikler-miljø, og at hele websider er bygget på Flash.

Han spurgte derefter Steve Jobs, om det slet ikke betyder noget, hvad markedet mener.

"Hvis markedet siger til os, at vi træffer de forkerte valg, lytter vi til det. Vi er bare mennesker, der forsøger at drive en virksomhed. Vi forsøger at lave fantastiske produkter til folk, så vi har i det mindste modet til at sige, at vi ikke mener, det er en del af det at lave fantastiske produkter, så vi lader det være ude."

"Det er det, mange kunder betaler os for at gøre - at lave de bedste produkter, vi kan. Hvis vi har succes med det, køber de dem, og hvis vi ikke har, gør de det ikke, og så løser det hele sig selv," svarede Steve Jobs.

Se interviewet på video

Med et glimt i øjet tilføjede Apple-chefen, at det indtil videre ser ud til, at folk godt kan lide iPad, selvom den ikke understøtter Flash.

Apple har netop rundet to millioner solgte eksemplarer.

Steve Jobs forholdt sig i interviewet også til, hvordan han har det med, at Apple i sidste uge oversteg Microsoft i værdi på den amerikanske Nasdaq-børs.

"For de af os, der har været i industrien i lang tid, er det surrealistisk, men (derudover) betyder det ikke ret meget," sagde Steve Jobs.

Se interviewet her:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere