Artikel top billede

Steve Jobs: Derfor gider vi bare ikke Flash

Apple-chefen svarer i et interview direkte på, hvorfor Adobes Flash ikke hører hjemme på populære Apple-produkter som iPhone og iPad.

Steve Jobs, der som regel kun udtaler sig i offentligheden, når han selv giver keynotes, blev i går interviewet direkte på scenen til den amerikanske konference D8, der afholdes af Wall Street Journal.

Mediehuset har nu offentliggjort et uddrag interviewet i et videoklip, som du kan se på næste side.

Walt Mossberg fra Wall Street Journal bad Apple-chefen svare på, om det helt ærligt er det bedste for forbrugerne at forbyde Flash på populære Apple-produkter som iPhone og iPad.

"Teknologier har deres forår, sommer og efterår - og så havner de på teknologiens kirkegård. Så vi forsøger at udvælge ting, der er i deres forår, og hvis du vælger klogt, kan du redde dig selv fra en enorm mængde arbejde i modsætning til, hvis du forsøger at gøre alting," svarede Steve Jobs blandt andet.

Steve Jobs pegede i interviewet på, at mange også mente, at Apple var galt på den, da firmaet i sin tid droppede diskette-drevet i de nye Macs.

"Men nogle gange er du bare nødt til at vælge de ting, der ser ud til at blive de rette heste at ride på fremadrettet," lød det selvsikkert fra Steve Jobs.

Flash er ved at dø ud

"Flash ligner en teknologi, der har haft sin tid og nu er på retur, hvorimod HTML5 ligner en teknologi, der virkelig er på vej frem nu," lød analysen fra Steve Jobs.

Til det svar påpegede Walt Mossberg, at Flash jo er et udvikler-miljø, og at hele websider er bygget på Flash.

Han spurgte derefter Steve Jobs, om det slet ikke betyder noget, hvad markedet mener.

"Hvis markedet siger til os, at vi træffer de forkerte valg, lytter vi til det. Vi er bare mennesker, der forsøger at drive en virksomhed. Vi forsøger at lave fantastiske produkter til folk, så vi har i det mindste modet til at sige, at vi ikke mener, det er en del af det at lave fantastiske produkter, så vi lader det være ude."

"Det er det, mange kunder betaler os for at gøre - at lave de bedste produkter, vi kan. Hvis vi har succes med det, køber de dem, og hvis vi ikke har, gør de det ikke, og så løser det hele sig selv," svarede Steve Jobs.

Se interviewet på video

Med et glimt i øjet tilføjede Apple-chefen, at det indtil videre ser ud til, at folk godt kan lide iPad, selvom den ikke understøtter Flash.

Apple har netop rundet to millioner solgte eksemplarer.

Steve Jobs forholdt sig i interviewet også til, hvordan han har det med, at Apple i sidste uge oversteg Microsoft i værdi på den amerikanske Nasdaq-børs.

"For de af os, der har været i industrien i lang tid, er det surrealistisk, men (derudover) betyder det ikke ret meget," sagde Steve Jobs.

Se interviewet her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere