Artikel top billede

It-folk til Microsoft: Stop så med at tvangsinstallere Skype

Pludselig ligger Skype på virksomhedens pc'er, og det er bare ikke i orden, lyder det fra en række it-administratorer.

Læs også:

Sådan vil Microsoft tjene penge på gratis Skype

Her er resultatet af Microsofts milliard-køb af Skype

Med Microsofts køb af Skype for 44 milliarder kroner i 2011 fik Redmond-selskabet mulighed for at udnytte den populære tjeneste og den gigantiske bruger-base til at styrke sin egen forretning.

Det har Microsofts blandt andet udnyttet i forhold til Windows Phone og til at styrke annonce-indtjeningen, og det er indtil nu ikke noget, der har skabt de store protester.

Men i en aktuel sag ser det ud til, at Microsoft har dummet sig.

I Microsofts eget Technet-forum giver en række it-administratorer deres utilfredshed til kende, efter at Windows Server Update Services (WSUS) den 27. juni pludselig begyndte at snige Skype ind på virksomhedernes maskiner.

"Jeg håndterer en stor mængde computere, og de fleste brugere har ikke installations-rettigheder, og alligevel kommer Skype ind som en del af en pakke via SUS. Det er mildt sagt uønsket i vores miljø," lyder det fra en person.

En anden skriver:

"Skype blev installeret på for mange hvis ikke alle WSUS-klienter, hvoraf størstedelen ikke havde det installeret før. Nu skal jeg arbejde med en masse irriterede brugere og på at finde en måde at foretage en samlet afinstallering på."

I forummet er der en del diskussion om, hvorvidt Skype-installationen kun finder sted på maskiner, der allerede har Skype, eller om det også er på maskiner uden Skype.

Uanset set hvad skulle Microsoft nu have annulleret den pågældende opdatering, og selskabet skriver, at de brugere, der stadig har opdateringen liggende, blot kan vælge at afslå den.

Læs også:

Sådan vil Microsoft tjene penge på gratis Skype

Her er resultatet af Microsofts milliard-køb af Skype
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Lars Seier headhuntede Mærsk-veteran til sit kryptoprojekt: “Jeg er sikker på, at Mærsk ville vælge en blockchain-løsning som Concordiums, hvis de i dag skulle bygge en blockhain-løsning fra bunden”
Interview: Mærsk-veteranen Lone Fønss Schrøder, der i dag står i spidsen for Lars Seiers blockhain-satsning Concordium, vurderer, at Mærsk ville have valgt en anden type løsning til selskabets blockchain-satsning, hvis shipping-giganten i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.