Sådan har Coop klaret to måneder uden CIO

To måneder uden en CIO er ikke noget problem i supermarkedskæden Coop, der i maj fyrede CIO Lars Frahm.

Læs også:
Dansk top-CIO fyret på gråt papir

Fyret Coop-it-direktør: Jeg havde ingen anelse

Den 8. maj fyrede supermarkedsgiganten Coop firmaets CIO, Lars Frahm, med omgående virkning.

Og der er stadig ikke fundet en afløser til at tage vare på it-afdelingen i virksomheden.

Det fortæller Coops informationsdirektør, Jens Juul Nielsen, til Computerworld.

Har i fundet en ny CIO?

"Nej, den proces er stadig i gang," siger Jens Juul Nielsen.

Har I slet ingen personer i søgelyset til stillingen som CIO?

"Nej. Intet er afklaret endnu."

Der er efterhånden gået lang tid uden en leder i spidsen for it-afdelingen. Er det ikke et problem i en så stor virksomhed som Coop?

"Det går udmærket. Der er en proces i gang, men det tager et stykke tid at finde den rigtige person. Herudover vil der nok komme til at gå lidt ekstra tid for vedkommende kan tiltræde, men det afhænger af fratrædelsesforholdene," siger Jens Juul Nielsen.

Det lyder som om, der kan gå et halvt år endnu?

"Det kan vi ikke sige noget om."

Ny it-strategi
En af begrundelserne for at afskedige Lars Frahm var, at firmaet skulle i gang med en ny it-strategi.

Dengang sagde Coop om fyringen:

"Vi arbejder med en ny it-strategi, som er anderledes fokuseret end det, som vi hidtil har arbejdet på. Og Coop har vurderet, at det stiller nogle anderledes krav til ledelsen af it-afdelingen, hvilket altså har ført til, at Per Toelstang (Coops finansdirektør, red) og Lars Frahm er blevet enige om at stoppe samarbejdet."

Coop holder dog stadig både it-strategi og navnet på en ny CIO tæt ind til kroppen.

Læs også:
Dansk top-CIO fyret på gråt papir

Fyret Coop-it-direktør: Jeg havde ingen anelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
PA Consulting solgt for milliard-beløb: 190 ansatte i København følger med i købet
Det amerikanske teknologi-selskab Jacobs overtager konsulenthuset PA Consulting. Med i købet følger 190 medarbejdere i København. Handelen rummer ‘mange spændende muligheder,” lyder det fra direktør Søren Krogh Knudsen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.