Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Fyret Coop-it-direktør: Jeg havde ingen anelse

Fyringen af Lars Frahm kom for ham selv som et lyn fra en klar himmel. Se her, hvordan han reagerer.

Læs også: Dansk top-CIO fyret på gråt papir

Coops nu fyrede it-direktør, Lars Frahm, havde ingen anelse om, at mandag skulle blive hans sidste dag på posten, da han mødte på arbejde mandag morgen.

"Det kom som en overraskelse," siger han til Computerworld, efter han mandag pludselig blev afskediget af Coops finansdirektør, Per Toelstang.

Du kan læse Coops forklaring på fyringen her.

"Per Toelstang syntes, at det skulle være en anden profil, der skulle stå i spidsen for it-afdelingen i den nye strategi-periode," siger Lars Frahm.

Coop meddelte ham dog ikke præcist, hvilke kompetencer han mangler, for at kunne løfte de fremtidige opgaver som it-direktør i Coop.

"Så specifikt har jeg ikke fået nogen forklaring," siger han.

Så du fik bare at vide, at du ikke var den rigtige og farvel og tak?

"Ja."

Overrasket

Lars Frahm har selv stået i spidsen for udarbejdelsen af Coops it-strategi, som blev godkendt af Coops bestyrelse i slutningen af 2011.

Her er hovedfokus ifølge Lars Frahm en balanceret modernisering af den eksisterende system-portefølje - blandt implementering af en ny ERP-løsning.

Den forventer Lars Frahm vil fortsætte.

Er du skuffet over den pludselige exit?

"Nej, nok mere overrasket. Jeg har været it-direktør i Coop siden 2004, og det er virkeligt en virksomhed i forandring, hvor det ikke er unormalt, at der sker udskiftninger, og der er kommet nye folk til og så videre," siger Lars Frahm.

Han betragter ikke fyringen som unormalt.

"Den pludselige fyring kunne jo godt af nogen udlægges som om, at man er uønsket - sådan taget-af-kassen-agtigt - men sådan ser jeg slet ikke på det. Det her er jo bare måden, det bliver eksekveret på," siger Lars Frahm.

Læs også: Dansk top-CIO fyret på gråt papir

Det skal der ske nu med Lars Frahm

Han siger, at han vil se tilbage på en masse gode successer i it-afdelingen og nævner, at Coops it-afdeling blandt andet er blevet ratet af analysehuset Gartner som en af de mest effektive, ligesom han nævner integrationen af Fakta ind i Coops it-afdeling som en af de store opgaver, der er landet med succes.

"Det har været en spændende tid," siger han.

På jagt efter nyt job

Lars Frahm skal nu i gang med at lede efter nyt job. Han har endnu ikke noget på hånden.

"Det skal ikke nødvendigvis være i detailhandlen, men jo gerne en stilling som it-direktør," siger han.

Først vil han dog benytte sig af lejligheden til at puste ud i en periode, siger han.

"Nu skal jeg lige sunde mig lidt. Det er ingen hemmelighed, at det kan være hårdt at være it-direktør i Coop, hvor man har det daglige driftsansvar for 1.200 butikker og 4.000 kasse-terminaler. Nu vil jeg benytte lejligheden til lige at samle kræfter og så ellers begynde at kigge mig om efter ny muligheder," siger Lars Frahm.

Betragter du en pludselig exit som denne her som en karriemæssig belastning eller en karrieremæssig fordel?

"Jeg vil helst måles på mine resultater, så det er nok hverken det ene eller det andet. Jeg tror, at alle godt ved, at det her er, hvad der kan ske, når man sidder på toppen," siger han.

Læs også: Dansk top-CIO fyret på gråt papir




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere