Vrede netbutikker kræver konsekvens af Dibs-nedbrud

Efter et flere dage langt nedbrud kræver Danmarks største e-handelsorganisation, FDIH, svar på, hvordan Dibs vil ruste sig mod fremtidige marathon-nedbrud.

Læs også: 
Sådan fandt landets største netbutik løsning på Dibs-nedbrud

Danske netbutikker raser: Kæmpe-koks koster os kassen

Efter det knap tre dage lange Dibs-nedbud er direktør Annette Falberg fra e-handelsorganisationen FDIH (Foreningen for Distance- og Internethandel) faret i blækhuset med en mail til Dibs.

I sin mail kræver hun en forklaring på, hvorfor flere af foreningens omkring 650 medlemmer ikke har kunnet benytte Dibs' betalingsgateway i flere dage - og dermed angiveligt er gået glip af en stor millionomsætning.

"Vi har bedt om at få en skriftlig teknisk forklaring fra Dibs på, hvad der konkret er foregået omkring nedbruddet, og ikke mindst - og måske endnu vigtigere - hvordan Dibs vil undgå, at den slags sker fremover," fortæller Annette Falberg fra FDIH til Computerworld.

Hun siger samtidigt, at nedbrud i it-verdenen er noget nær uundgåelige, men understreger også, at det er "stærkt bekymrende", at nedbruddet har varet så længe.

FDIH forventer at få svar på henvendelsen inden for en uge og vil efterfølgende orientere sine medlemmer om udfaldet af dialogen.

Dibs er ikke de eneste kritiske kunder. Andre har raset over nedbruddet, og nogen har endda nået at tage konsekvensen ved at skifte leverandør.  

Efterlyser nødprocedurer
FDIH-direktøren forklarer, at Dibs efterhånden er blevet så stor en virksomhed, at der må forventes at være nødprocedurer til stede i forbindelse med så omfattende nedbrud, der ramte Dibs søndag og varede frem til tirsdag eftermiddag.

"Hvis det havde været Dankortet, der var nede, så havde der jo også været ramaskrig, men det kunne man løse ude i butikkerne med en såkaldt "fluesmækker"," siger Annette Falberg og fortsætter:

"Konsekvensen af denne sag med Dibs er jo at finde ud af, hvordan nedbrud kan undgås, og hvis uheldet er ude, hvilke nødprocedurer er så gældende."

Hun anbefaler nu sine medlemmer til at kigge deres kontrakter med Dibs efter i sømmene for at finde muligheder for erstatningskrav.

Dibs fortæller til Computerworld, at FDIH i lighed med selskabets kunder kan forvente svar, når Dibs selv har udredt problemerne.

Om det sker inden for en uge, er endnu for tidligt at spå om.

Læs også: 
Sådan fandt landets største netbutik løsning på Dibs-nedbrud

Danske netbutikker raser: Kæmpe-koks koster os kassen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apple lider vist af idétørke - men slipper alligevel rimelig godt afsted med det nye Watch Series 6
Computerworld tester: Der er ikke meget nyt at spore i Apples nye Watch, alligevel er det svært at anbefale andet en et Apple Watch.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan forbedrer du brugeroplevelsen for dine slutbrugere og medarbejdere
Graden af tilfredsstillelse medarbejdere oplever med it, hvad enten det er på kontoret eller remote, har alt at gøre med de rette løsninger, services og processer, som du leverer for at gøre dem mere produktive. Ja, og ikke mindst gladere for det daglige arbejde du og dine it-medarbejdere gør. Vi kigger meget mere på, hvad det egentlig betyder i dette gratis whitepaper.