Artikel top billede

Vrede netbutikker kræver konsekvens af Dibs-nedbrud

Efter et flere dage langt nedbrud kræver Danmarks største e-handelsorganisation, FDIH, svar på, hvordan Dibs vil ruste sig mod fremtidige marathon-nedbrud.

Læs også: 
Sådan fandt landets største netbutik løsning på Dibs-nedbrud

Danske netbutikker raser: Kæmpe-koks koster os kassen

Efter det knap tre dage lange Dibs-nedbud er direktør Annette Falberg fra e-handelsorganisationen FDIH (Foreningen for Distance- og Internethandel) faret i blækhuset med en mail til Dibs.

I sin mail kræver hun en forklaring på, hvorfor flere af foreningens omkring 650 medlemmer ikke har kunnet benytte Dibs' betalingsgateway i flere dage - og dermed angiveligt er gået glip af en stor millionomsætning.

"Vi har bedt om at få en skriftlig teknisk forklaring fra Dibs på, hvad der konkret er foregået omkring nedbruddet, og ikke mindst - og måske endnu vigtigere - hvordan Dibs vil undgå, at den slags sker fremover," fortæller Annette Falberg fra FDIH til Computerworld.

Hun siger samtidigt, at nedbrud i it-verdenen er noget nær uundgåelige, men understreger også, at det er "stærkt bekymrende", at nedbruddet har varet så længe.

FDIH forventer at få svar på henvendelsen inden for en uge og vil efterfølgende orientere sine medlemmer om udfaldet af dialogen.

Dibs er ikke de eneste kritiske kunder. Andre har raset over nedbruddet, og nogen har endda nået at tage konsekvensen ved at skifte leverandør.  

Efterlyser nødprocedurer

FDIH-direktøren forklarer, at Dibs efterhånden er blevet så stor en virksomhed, at der må forventes at være nødprocedurer til stede i forbindelse med så omfattende nedbrud, der ramte Dibs søndag og varede frem til tirsdag eftermiddag.

"Hvis det havde været Dankortet, der var nede, så havde der jo også været ramaskrig, men det kunne man løse ude i butikkerne med en såkaldt "fluesmækker"," siger Annette Falberg og fortsætter:

"Konsekvensen af denne sag med Dibs er jo at finde ud af, hvordan nedbrud kan undgås, og hvis uheldet er ude, hvilke nødprocedurer er så gældende."

Hun anbefaler nu sine medlemmer til at kigge deres kontrakter med Dibs efter i sømmene for at finde muligheder for erstatningskrav.

Dibs fortæller til Computerworld, at FDIH i lighed med selskabets kunder kan forvente svar, når Dibs selv har udredt problemerne.

Om det sker inden for en uge, er endnu for tidligt at spå om.

Læs også: 
Sådan fandt landets største netbutik løsning på Dibs-nedbrud

Danske netbutikker raser: Kæmpe-koks koster os kassen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere