Artikel top billede

Vrede netbutikker kræver konsekvens af Dibs-nedbrud

Efter et flere dage langt nedbrud kræver Danmarks største e-handelsorganisation, FDIH, svar på, hvordan Dibs vil ruste sig mod fremtidige marathon-nedbrud.

Læs også: 
Sådan fandt landets største netbutik løsning på Dibs-nedbrud

Danske netbutikker raser: Kæmpe-koks koster os kassen

Efter det knap tre dage lange Dibs-nedbud er direktør Annette Falberg fra e-handelsorganisationen FDIH (Foreningen for Distance- og Internethandel) faret i blækhuset med en mail til Dibs.

I sin mail kræver hun en forklaring på, hvorfor flere af foreningens omkring 650 medlemmer ikke har kunnet benytte Dibs' betalingsgateway i flere dage - og dermed angiveligt er gået glip af en stor millionomsætning.

"Vi har bedt om at få en skriftlig teknisk forklaring fra Dibs på, hvad der konkret er foregået omkring nedbruddet, og ikke mindst - og måske endnu vigtigere - hvordan Dibs vil undgå, at den slags sker fremover," fortæller Annette Falberg fra FDIH til Computerworld.

Hun siger samtidigt, at nedbrud i it-verdenen er noget nær uundgåelige, men understreger også, at det er "stærkt bekymrende", at nedbruddet har varet så længe.

FDIH forventer at få svar på henvendelsen inden for en uge og vil efterfølgende orientere sine medlemmer om udfaldet af dialogen.

Dibs er ikke de eneste kritiske kunder. Andre har raset over nedbruddet, og nogen har endda nået at tage konsekvensen ved at skifte leverandør.  

Efterlyser nødprocedurer

FDIH-direktøren forklarer, at Dibs efterhånden er blevet så stor en virksomhed, at der må forventes at være nødprocedurer til stede i forbindelse med så omfattende nedbrud, der ramte Dibs søndag og varede frem til tirsdag eftermiddag.

"Hvis det havde været Dankortet, der var nede, så havde der jo også været ramaskrig, men det kunne man løse ude i butikkerne med en såkaldt "fluesmækker"," siger Annette Falberg og fortsætter:

"Konsekvensen af denne sag med Dibs er jo at finde ud af, hvordan nedbrud kan undgås, og hvis uheldet er ude, hvilke nødprocedurer er så gældende."

Hun anbefaler nu sine medlemmer til at kigge deres kontrakter med Dibs efter i sømmene for at finde muligheder for erstatningskrav.

Dibs fortæller til Computerworld, at FDIH i lighed med selskabets kunder kan forvente svar, når Dibs selv har udredt problemerne.

Om det sker inden for en uge, er endnu for tidligt at spå om.

Læs også: 
Sådan fandt landets største netbutik løsning på Dibs-nedbrud

Danske netbutikker raser: Kæmpe-koks koster os kassen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere