Vrede netbutikker kræver konsekvens af Dibs-nedbrud

Efter et flere dage langt nedbrud kræver Danmarks største e-handelsorganisation, FDIH, svar på, hvordan Dibs vil ruste sig mod fremtidige marathon-nedbrud.

Læs også: 
Sådan fandt landets største netbutik løsning på Dibs-nedbrud

Danske netbutikker raser: Kæmpe-koks koster os kassen

Efter det knap tre dage lange Dibs-nedbud er direktør Annette Falberg fra e-handelsorganisationen FDIH (Foreningen for Distance- og Internethandel) faret i blækhuset med en mail til Dibs.

I sin mail kræver hun en forklaring på, hvorfor flere af foreningens omkring 650 medlemmer ikke har kunnet benytte Dibs' betalingsgateway i flere dage - og dermed angiveligt er gået glip af en stor millionomsætning.

"Vi har bedt om at få en skriftlig teknisk forklaring fra Dibs på, hvad der konkret er foregået omkring nedbruddet, og ikke mindst - og måske endnu vigtigere - hvordan Dibs vil undgå, at den slags sker fremover," fortæller Annette Falberg fra FDIH til Computerworld.

Hun siger samtidigt, at nedbrud i it-verdenen er noget nær uundgåelige, men understreger også, at det er "stærkt bekymrende", at nedbruddet har varet så længe.

FDIH forventer at få svar på henvendelsen inden for en uge og vil efterfølgende orientere sine medlemmer om udfaldet af dialogen.

Dibs er ikke de eneste kritiske kunder. Andre har raset over nedbruddet, og nogen har endda nået at tage konsekvensen ved at skifte leverandør.  

Efterlyser nødprocedurer
FDIH-direktøren forklarer, at Dibs efterhånden er blevet så stor en virksomhed, at der må forventes at være nødprocedurer til stede i forbindelse med så omfattende nedbrud, der ramte Dibs søndag og varede frem til tirsdag eftermiddag.

"Hvis det havde været Dankortet, der var nede, så havde der jo også været ramaskrig, men det kunne man løse ude i butikkerne med en såkaldt "fluesmækker"," siger Annette Falberg og fortsætter:

"Konsekvensen af denne sag med Dibs er jo at finde ud af, hvordan nedbrud kan undgås, og hvis uheldet er ude, hvilke nødprocedurer er så gældende."

Hun anbefaler nu sine medlemmer til at kigge deres kontrakter med Dibs efter i sømmene for at finde muligheder for erstatningskrav.

Dibs fortæller til Computerworld, at FDIH i lighed med selskabets kunder kan forvente svar, når Dibs selv har udredt problemerne.

Om det sker inden for en uge, er endnu for tidligt at spå om.

Læs også: 
Sådan fandt landets største netbutik løsning på Dibs-nedbrud

Danske netbutikker raser: Kæmpe-koks koster os kassen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Hackere har manipuleret med lækkede data fra Det Europæiske Lægemiddelagentur
Der er nye detaljer om de oplysninger, der blev stjålet i hacket af Det Europæiske Lægemiddelagentur. Udover at data er blevet lækket, er disse også blevet manipuleret for at undergrave tilliden.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.