Artikel top billede

Dibs får fløjet it-eksperter ind efter kæmpe nedbrud

I oprydningsarbejdet efter det kæmpe nedbrud hos Dibs, har selskabet nu indkaldt hjælp fra det store udland.

Læs også: 
Vrede netbutikker kræver konsekevens af Dibs-nedbrud

Danske netbutikker raser: Kæmpe-koks koster os kassen

Efter de sidste dages store nedbrud hos betalings-gatewayen Dibs, får selskabet nu fløjet database-eksperter fra Sybase ind for at hjælpe med at udrede årsagerne til ulykken.

"Vi har hevet en spanier ind fra ferie i Spanien for at hjælpe os her i Danmark. Derudover udnytter vi tidsforskellen til også at få Sybase-specialister i Indien til at hjælpe os. Så når vi arbejder om natten, så sidder der også database-folk i Indien og arbejder på sagen," forklarer driftschef Jacob Raavig fra Dibs.

Dertil kommer, at der formentlig i aften lander en tysk Sybase-specialist i Danmark for at hjælpe Dibs yderligere. 

Jacob Raavig fortæller, at selskabet vil have fat i de bedste folk, så de præcise årsager til nedbruddet kan blive klarlagt så hurtigt som muligt.

Database-folk ramt af ferie

Desværre for Dibs ramler selskabets store nedbrud sammen med sommerferien i Danmark og Sverige, hvor selskabet ellers naturligt henvender sig for at få hjælp fra databaseleverandøren Sybase.

Derfor er Sybase i USA og England også blevet inddraget i oprydningsarbejdet, og der er altså blevet peget på de spanske og indiske eksperter, som Dibs nu har hyret.

"Vi ville gerne have folk fra Danmark og Sverige, men nu støder vi så massivt ind i en ferietid, så må vi simpelthen tage folk fra de lande, hvor det er muligt at få fat i nogen specialister," forklarer Jacob Raavig.

Han indskyder samtidigt, at der nok går et stykke tid, før Dibs' egne database-folk i lighed med resten af Dibs' it-afdeling får ferie.

Det skyldes, at Dibs' tekniske personale stadig arbejder døgnet rundt i toholds-skift på at kortlægge de nøjagtige årsager til nedbruddet.

Læs også: 
Vrede netbutikker kræver konsekevens af Dibs-nedbrud

Danske netbutikker raser: Kæmpe-koks koster os kassen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere