Dibs får fløjet it-eksperter ind efter kæmpe nedbrud

I oprydningsarbejdet efter det kæmpe nedbrud hos Dibs, har selskabet nu indkaldt hjælp fra det store udland.

Læs også: 
Vrede netbutikker kræver konsekevens af Dibs-nedbrud


Danske netbutikker raser: Kæmpe-koks koster os kassen

Efter de sidste dages store nedbrud hos betalings-gatewayen Dibs, får selskabet nu fløjet database-eksperter fra Sybase ind for at hjælpe med at udrede årsagerne til ulykken.

"Vi har hevet en spanier ind fra ferie i Spanien for at hjælpe os her i Danmark. Derudover udnytter vi tidsforskellen til også at få Sybase-specialister i Indien til at hjælpe os. Så når vi arbejder om natten, så sidder der også database-folk i Indien og arbejder på sagen," forklarer driftschef Jacob Raavig fra Dibs.

Dertil kommer, at der formentlig i aften lander en tysk Sybase-specialist i Danmark for at hjælpe Dibs yderligere. 

Jacob Raavig fortæller, at selskabet vil have fat i de bedste folk, så de præcise årsager til nedbruddet kan blive klarlagt så hurtigt som muligt.

Database-folk ramt af ferie
Desværre for Dibs ramler selskabets store nedbrud sammen med sommerferien i Danmark og Sverige, hvor selskabet ellers naturligt henvender sig for at få hjælp fra databaseleverandøren Sybase.

Derfor er Sybase i USA og England også blevet inddraget i oprydningsarbejdet, og der er altså blevet peget på de spanske og indiske eksperter, som Dibs nu har hyret.

"Vi ville gerne have folk fra Danmark og Sverige, men nu støder vi så massivt ind i en ferietid, så må vi simpelthen tage folk fra de lande, hvor det er muligt at få fat i nogen specialister," forklarer Jacob Raavig.

Han indskyder samtidigt, at der nok går et stykke tid, før Dibs' egne database-folk i lighed med resten af Dibs' it-afdeling får ferie.

Det skyldes, at Dibs' tekniske personale stadig arbejder døgnet rundt i toholds-skift på at kortlægge de nøjagtige årsager til nedbruddet.

Læs også: 
Vrede netbutikker kræver konsekevens af Dibs-nedbrud


Danske netbutikker raser: Kæmpe-koks koster os kassen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.