Artikel top billede

Bredbåndsoprør på landet truer vækstminister

Computerviews: En relativ lille gruppe borgere i Danmark med hang til bredbånd kan i sidste ende skabe problemer for minister.

Et a og et b-hold.

Sådan et indtryk kan der lynhurtigt skabes på de kanter i Danmark, der føler sig hægtet af den digitale udvikling i kølvandet på Skylines kollaps.

Alternative bredbåndsløsninger bliver dumpet, fordi de ifølge borgerne ikke kan yde bare i nærheden af de hastigheder, som dagens digitale samfund kræver.

It-problematikken omkring dækningsgrad, når det gælder mobil og bredbånd, er en kendt sag.

Men i de senere år er den politisk varme kartoffel om udkantsdanmark blot blevet endnu varmere.

Udkant og it et farligt mix 

Den relativ lille gruppe borgere i landet vil Christiansborgs-politikere nødigt træde alt for meget over tæerne, samtidig med at man holder skåltaler om vækst i yderområderne.

Det er netop dette spændingsfelt, som Skylines kollaps og efterfølgende bredbåndsoprør på landet er ramt lige lukt ind i.

De nødstedte Skyline-kunder, der stillede op i et hav af medier, og fortalte om deres bredbåndsproblemer, betød da også, at erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) fik landet en redningsplan, der varede en måned.

Det skete med hjælp fra branchens øvrige aktører. Men netop udbyderne har interesse i, at dækningsgraden er 100 procent ved udbud af licenser, eller at hastigheden skal være tårnhøj i hele landet.

Det er simpelthen for dyrt, og de vil med rette kunne pege på, at Skyline jo netop ikke kunne løbe rundt.

Hvor lander oprøret?

På den ene side vil Ole Sohn nok gøre klogt i at tage bredbåndsoprøret alvorligt, men på den anden side er det nok også begrænset, hvor meget han vil kunne tvinge branchen til at nå alle dele af landet.

Sagen vil derfor nok afhænge af, hvor meget bredbåndsoprøret på landet breder sig.

For kommer det til at hedde sig, at udkantsdanmark er blevet koblet af digitaliseringsbølgen og blevet et b-hold, så vil sagen unægtelig få markant mere politisk bevågenhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere