Artikel top billede

Bredbåndsoprør på landet truer vækstminister

Computerviews: En relativ lille gruppe borgere i Danmark med hang til bredbånd kan i sidste ende skabe problemer for minister.

Et a og et b-hold.

Sådan et indtryk kan der lynhurtigt skabes på de kanter i Danmark, der føler sig hægtet af den digitale udvikling i kølvandet på Skylines kollaps.

Alternative bredbåndsløsninger bliver dumpet, fordi de ifølge borgerne ikke kan yde bare i nærheden af de hastigheder, som dagens digitale samfund kræver.

It-problematikken omkring dækningsgrad, når det gælder mobil og bredbånd, er en kendt sag.

Men i de senere år er den politisk varme kartoffel om udkantsdanmark blot blevet endnu varmere.

Udkant og it et farligt mix 

Den relativ lille gruppe borgere i landet vil Christiansborgs-politikere nødigt træde alt for meget over tæerne, samtidig med at man holder skåltaler om vækst i yderområderne.

Det er netop dette spændingsfelt, som Skylines kollaps og efterfølgende bredbåndsoprør på landet er ramt lige lukt ind i.

De nødstedte Skyline-kunder, der stillede op i et hav af medier, og fortalte om deres bredbåndsproblemer, betød da også, at erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) fik landet en redningsplan, der varede en måned.

Det skete med hjælp fra branchens øvrige aktører. Men netop udbyderne har interesse i, at dækningsgraden er 100 procent ved udbud af licenser, eller at hastigheden skal være tårnhøj i hele landet.

Det er simpelthen for dyrt, og de vil med rette kunne pege på, at Skyline jo netop ikke kunne løbe rundt.

Hvor lander oprøret?

På den ene side vil Ole Sohn nok gøre klogt i at tage bredbåndsoprøret alvorligt, men på den anden side er det nok også begrænset, hvor meget han vil kunne tvinge branchen til at nå alle dele af landet.

Sagen vil derfor nok afhænge af, hvor meget bredbåndsoprøret på landet breder sig.

For kommer det til at hedde sig, at udkantsdanmark er blevet koblet af digitaliseringsbølgen og blevet et b-hold, så vil sagen unægtelig få markant mere politisk bevågenhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere