Artikel top billede

Bredbåndsoprør på landet truer vækstminister

Computerviews: En relativ lille gruppe borgere i Danmark med hang til bredbånd kan i sidste ende skabe problemer for minister.

Et a og et b-hold.

Sådan et indtryk kan der lynhurtigt skabes på de kanter i Danmark, der føler sig hægtet af den digitale udvikling i kølvandet på Skylines kollaps.

Alternative bredbåndsløsninger bliver dumpet, fordi de ifølge borgerne ikke kan yde bare i nærheden af de hastigheder, som dagens digitale samfund kræver.

It-problematikken omkring dækningsgrad, når det gælder mobil og bredbånd, er en kendt sag.

Men i de senere år er den politisk varme kartoffel om udkantsdanmark blot blevet endnu varmere.

Udkant og it et farligt mix 

Den relativ lille gruppe borgere i landet vil Christiansborgs-politikere nødigt træde alt for meget over tæerne, samtidig med at man holder skåltaler om vækst i yderområderne.

Det er netop dette spændingsfelt, som Skylines kollaps og efterfølgende bredbåndsoprør på landet er ramt lige lukt ind i.

De nødstedte Skyline-kunder, der stillede op i et hav af medier, og fortalte om deres bredbåndsproblemer, betød da også, at erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) fik landet en redningsplan, der varede en måned.

Det skete med hjælp fra branchens øvrige aktører. Men netop udbyderne har interesse i, at dækningsgraden er 100 procent ved udbud af licenser, eller at hastigheden skal være tårnhøj i hele landet.

Det er simpelthen for dyrt, og de vil med rette kunne pege på, at Skyline jo netop ikke kunne løbe rundt.

Hvor lander oprøret?

På den ene side vil Ole Sohn nok gøre klogt i at tage bredbåndsoprøret alvorligt, men på den anden side er det nok også begrænset, hvor meget han vil kunne tvinge branchen til at nå alle dele af landet.

Sagen vil derfor nok afhænge af, hvor meget bredbåndsoprøret på landet breder sig.

For kommer det til at hedde sig, at udkantsdanmark er blevet koblet af digitaliseringsbølgen og blevet et b-hold, så vil sagen unægtelig få markant mere politisk bevågenhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere