Artikel top billede

Minister overvejer nye tele-regler efter Skyline-krak

En forsikringsordning er blandt de modeller, som erhvervsminister Ole Sohn (SF) kigger på for at undgå, at tusindvis af danskere rammes af kæmpekrak som Skyline-konkursen.

Læs også:

43.000 danskere reddet efter Skyline-krak

Overblik: Så galt er det gået for Skyline.

Vred telebranche: Disse firmaer burde rydde op efter Skyline.

Panikken spredte sig for nylig, da krakket i bredbåndsvirksomheden Skyline medførte, at 43.000 danskere pludselig stod uden bredbånd.

Men med erhvervsminister Ole Sohn (SF) for bordenden og med økonomisk støtte fra blandt andet telebranchen lykkedes det at holde liv i nettet indtil udgangen af juni.

I forbindelse med redningsplanen lovede Ole Sohn at "overveje, om der skal yderligere tiltag til for at sikre imod lignende situationer fremover."

Nu løfter erhvervsministeren lidt af sløret for, hvordan han vil forhindre lignende scenarier i fremtiden.

"Vi kan ikke have en situation, hvor så mange kunder pludselig får klippet forbindelsen til omverdenen. Vi må derfor finde en form, som giver større sikkerhed for, at en konkurs ikke opstår, ligesom vi skal have et beredskab, hvis det sker," lyder det fra Ole Sohn.

"Uanset hvor man køber sin forbindelse, skal der være sikkerhed for, at det fungerer," siger han.

Forsikringsordning i spil

På spørgsmålet om hvordan sådan et beredskab i praksis kan komme til at se ud, lyder svaret:

"Det kan være alt fra en forsikringsordning til, at dem, der køber retten til frekvenser har et kapitalgrundlag eller stiller et depositum som gør, at man ikke kommer i den situation.  Det har jeg bedt mine folk om at finde et forslag til," fortæller Ole Sohn til Computerworld.

Han forventer ikke, at der går lang tid, for forslaget ligger klar.

"Det gør det forhåbentlig snart. Vi vil i løbet af juni løse den konkrete sag, og hvis det kræver lovændring vil det kunne fremsættes i næste samling," lyder det fra erhvervsministeren.

Læs også:

43.000 danskere reddet efter Skyline-krak

Overblik: Så galt er det gået for Skyline.

Vred telebranche: Disse firmaer burde rydde op efter Skyline.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Fremadstormende belgisk Dynamics-selskab på indtog i Danmark: Overtager Bredana Solutions i andet stor-opkøb på blot tre måneder
Blot tre måneder efter købet af danske Optimate over det belgiske Dynamics-selskab 9altitudes nu også Bredana Solutions.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.