Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

CSC-system hos Skat gik ned trods speciel overvågning

Da et delsystem til revisorer på det CSC-leverede TastSelv-system gik i sort, skete det på trods af en særlig driftsovervågning fra Skat.

Læs også:
Skat udskød selvangivelser i to dage efter CSC-fejl

Da Skats TastSelv-system forud for årets udvidede selvangivelser gik ned for femte år i træk, til stor gene for landets revisorer, skete det til trods for, at myndigheden havde taget ekstra forholdsregler for at undgå nedbrud på det CSC-drevne it-system.

Det fortæller Steffen Normann Hansen, som er produktions-direktør hos Skat.

"Fordi vi har haft nogle dårlige oplevelser de andre år, har vi haft en helt speciel overvågning på driften af TastSelv og de underliggende systemer," siger han.

Hvordan nedbruddet så alligevel kunne ske, har han endnu ikke noget bud på. Men at myndigheden vil afkræve leverandøren en forklaring, ligger fast.

Overvågning stoppede totalnedbrud

Ifølge driftsdirektøren er det specifikt den specielle overvågning af systemet, der er skyld i, at det kun var den såkaldte autorisationsordning og ikke hele TastSelv, som gik ned.

"Det har hjulpet til, at det kun er autorisationsordningen, det er gået galt med den her gang," siger han.

Steffen Normann Hansen fortæller, at der var tale om en "specifik" og en "meget detaljeret" overvågning af systemet hele tiden.

Men når hele TastSelv ikke gik ned, så skyldes det simpelthen, at man har holdt øje med det?

"Den overvågning har resulteret i, at TastSelv som sådan ikke er gået ned og heller ikke NemID-ordningen," siger Steffen Normann Hansen.

Driftsdirektøren fortæller, at den specielle overvågning var sat i værk på baggrund af en risikovurdering, hvilket Skat gennemfører ved de store spidsbelastningsperioder.

Nedbruddet på autorisationsordningen under TastSelv-systemet betød, at Skat for femte år i træk var nødt til at udskyde den udvidede selvangivelse.

Ifølge Steffen Normann Hansen har myndigheden de senere år  haft generelle problemer med TastSelv-systemet, som har ført til udsættelser. Eksempelvis i 2011, 2010, 2009 og 2008.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra CSC, men der er endnu ikke lykkedes.

Læs også:
Skat udskød selvangivelser i to dage efter CSC-fejl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.