Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

CSC-system hos Skat gik ned trods speciel overvågning

Da et delsystem til revisorer på det CSC-leverede TastSelv-system gik i sort, skete det på trods af en særlig driftsovervågning fra Skat.

Læs også:
Skat udskød selvangivelser i to dage efter CSC-fejl

Da Skats TastSelv-system forud for årets udvidede selvangivelser gik ned for femte år i træk, til stor gene for landets revisorer, skete det til trods for, at myndigheden havde taget ekstra forholdsregler for at undgå nedbrud på det CSC-drevne it-system.

Det fortæller Steffen Normann Hansen, som er produktions-direktør hos Skat.

"Fordi vi har haft nogle dårlige oplevelser de andre år, har vi haft en helt speciel overvågning på driften af TastSelv og de underliggende systemer," siger han.

Hvordan nedbruddet så alligevel kunne ske, har han endnu ikke noget bud på. Men at myndigheden vil afkræve leverandøren en forklaring, ligger fast.

Overvågning stoppede totalnedbrud

Ifølge driftsdirektøren er det specifikt den specielle overvågning af systemet, der er skyld i, at det kun var den såkaldte autorisationsordning og ikke hele TastSelv, som gik ned.

"Det har hjulpet til, at det kun er autorisationsordningen, det er gået galt med den her gang," siger han.

Steffen Normann Hansen fortæller, at der var tale om en "specifik" og en "meget detaljeret" overvågning af systemet hele tiden.

Men når hele TastSelv ikke gik ned, så skyldes det simpelthen, at man har holdt øje med det?

"Den overvågning har resulteret i, at TastSelv som sådan ikke er gået ned og heller ikke NemID-ordningen," siger Steffen Normann Hansen.

Driftsdirektøren fortæller, at den specielle overvågning var sat i værk på baggrund af en risikovurdering, hvilket Skat gennemfører ved de store spidsbelastningsperioder.

Nedbruddet på autorisationsordningen under TastSelv-systemet betød, at Skat for femte år i træk var nødt til at udskyde den udvidede selvangivelse.

Ifølge Steffen Normann Hansen har myndigheden de senere år  haft generelle problemer med TastSelv-systemet, som har ført til udsættelser. Eksempelvis i 2011, 2010, 2009 og 2008.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra CSC, men der er endnu ikke lykkedes.

Læs også:
Skat udskød selvangivelser i to dage efter CSC-fejl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere