Artikel top billede

Skat kræver CSC-forklaring på femdobbelt TastSelv-nedbrud

Skat vil have CSC til at forklare femdobbelt nedbrud på TastSelv. Det sker med en dialog, der afspejler at Skat er utilfreds, siger driftsdirektør hos Skat.

Læs også:
CSC-system hos Skat gik ned trods speciel overvågning

Skat udskød selvangivelse i to dage efter CSC-fejl

"Vi er jo aldrig tilfredse, når vores systemer går ned på strategisk vigtige tidspunkter."

Sådan siger produktionsdirektør hos Skat, Steffen Normann Hansen, om forrige uges nedbrud på det CSC-drevne TastSelv-system, der betød, at Skat måtte udskyde den udvidede selvangivelse for femte år i træk.

Derfor har Skat ifølge driftsdirektøren efter forrige uges nedbrud i TastSelv-systemet indledt drøftelser med CSC om, hvordan myndigheden kan undgå at systemet går ned igen.

"Vi har haft en speciel overvågning af det her op til aflevereringsfristen. Derfor har vi en konkret dialog om, hvordan vi kan være sikre på at de her ting ikke gentager sig, når vi nu har gjort noget ekstra for at overvåge," siger Steffen Normann Hansen.

Det sker i en dialog, der afspejler, at Skat er utilfreds, fortæller han.

Ikke i orden

"Vi kan ikke blive ved med at acceptere, at sådan noget her sker. Derfor er vi i den her mere kritiske dialog om, hvordan det kan undgås. For vi synes at vi havde forberedt os så godt vi overhovedet kunne med ekstra overvågning," siger han.

Hvorvidt nedbruddet får konsekvenser mellem CSC og Skat, er  ifølge Steffen Normann Hansen alt for tidligt at sige noget om.

"Det er klart, at når ting sker, når de ikke må ske - og det er meget vigtigt for os, og vi gør noget ekstra, for at det ikke skal ske - så er vi selvfølgelig mindre tilfredse, end hvis det bare er sådan en mindre fejl, der opstår i en periode, hvor det ikke er så vigtigt," siger Steffen Normann Hansen.

Vil have præcis fejlrapport

Derfor vil Skat have CSC til at svare på, hvordan autorisationsordningen, der er et delsystem under TastSelv, kunne gå ned på trods af særlig overvågning.

"Vi vil have fundet ud af helt præcist, hvad det var, som gik galt. Og den dialog er i gang," siger han.

Læs også:
CSC-system hos Skat gik ned trods speciel overvågning

Skat udskød selvangivelse i to dage efter CSC-fejl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere