Artikel top billede

Skylines kollaps har skabt debat om bredbåndsdækningen i hele landet.

Derfor giver danske bredbåndshuller god mening

Computerviews: Det giver god mening, at regeringen i flere år har undgået at kræve garanti for 100 procents bredbåndsdækning i hele Danmark.

Computerviews: Statens store frekvens-auktioner har igennem årene indbragt staten milliarder af kroner, men der har hidtil ingen krav været om 100 procents dækning med mulighed for ordentlige internet-forbindelser overalt i landet.

Teleselskaber har smidt mange penge for at få lov at levere blandt andet bredbånd til danskere - eller rettere det store flertal af danskere.

Staten har ved flere af auktionerne som nævnt ikke opstillet krav om 100 procents dækning, men eksempelvis 99,8 procent, som det skete ved den seneste 4G-auktion.

Obligatoriske skrappe krav om høje hastigheder i hele landet har man hidtil heller ikke fra statens side fundet vigtigt nok til at opstille som krav under auktionerne.

Det er dog landets sådan ved 4G-auktionen, hvor der skal leveres en vis hastighed inden 2015.

Tilbage står, at statens indtægter sikkert ville have været mindre, hvis dækningskravet var 100 procent, og hastighedskravene var endnu skrappere.

Men spørgsmålet er, om det ville have stillet os alle bedre?

Nu har vi balladen

I dag brokker landmænd sig over dårlige bredbåndsforbindelser i kølvandet på Skylines konkurs.

Argumenter om at staten og hele samfundet i højere og højere grad bliver digitaliseret, og at alle derfor har behov for gode net-forbindelser, er svære at feje af bordet.

Tilbage står, om de milliarder staten har scoret på auktionerne måske i stedet skulle være brugt til skrappere krav under auktionerne?

Har politikerne sovet i timen, og ville de bare score hurtige gevinster, der er som at tisse i bukserne?

Det bringer varme lige her og nu, men er ikke ligefrem lækkert eller varmt i længden. Regionsformanden har kritiseret, at der først er udsigt til gode hastigheder i 2015.

Imod skrappere krav under auktioner taler naturligvis, at Skyline selv vandt en auktion, hvor selskabet skulle dække visse ydreområder.

Men det gik som bekendt ikke for godt.

Andre bud på bredbåndsløsninger til yderområder har været direkte statstilskud til telefirmaer for at forsyne EU's udkantsområder med bredbånd.

Men hvad mener du? Hvordan skaber man bedst ordentlige net-forbindelser til alle danskere?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.