Artikel top billede

Skylines kollaps har skabt debat om bredbåndsdækningen i hele landet.

Derfor giver danske bredbåndshuller god mening

Computerviews: Det giver god mening, at regeringen i flere år har undgået at kræve garanti for 100 procents bredbåndsdækning i hele Danmark.

Computerviews: Statens store frekvens-auktioner har igennem årene indbragt staten milliarder af kroner, men der har hidtil ingen krav været om 100 procents dækning med mulighed for ordentlige internet-forbindelser overalt i landet.

Teleselskaber har smidt mange penge for at få lov at levere blandt andet bredbånd til danskere - eller rettere det store flertal af danskere.

Staten har ved flere af auktionerne som nævnt ikke opstillet krav om 100 procents dækning, men eksempelvis 99,8 procent, som det skete ved den seneste 4G-auktion.

Obligatoriske skrappe krav om høje hastigheder i hele landet har man hidtil heller ikke fra statens side fundet vigtigt nok til at opstille som krav under auktionerne.

Det er dog landets sådan ved 4G-auktionen, hvor der skal leveres en vis hastighed inden 2015.

Tilbage står, at statens indtægter sikkert ville have været mindre, hvis dækningskravet var 100 procent, og hastighedskravene var endnu skrappere.

Men spørgsmålet er, om det ville have stillet os alle bedre?

Nu har vi balladen

I dag brokker landmænd sig over dårlige bredbåndsforbindelser i kølvandet på Skylines konkurs.

Argumenter om at staten og hele samfundet i højere og højere grad bliver digitaliseret, og at alle derfor har behov for gode net-forbindelser, er svære at feje af bordet.

Tilbage står, om de milliarder staten har scoret på auktionerne måske i stedet skulle være brugt til skrappere krav under auktionerne?

Har politikerne sovet i timen, og ville de bare score hurtige gevinster, der er som at tisse i bukserne?

Det bringer varme lige her og nu, men er ikke ligefrem lækkert eller varmt i længden. Regionsformanden har kritiseret, at der først er udsigt til gode hastigheder i 2015.

Imod skrappere krav under auktioner taler naturligvis, at Skyline selv vandt en auktion, hvor selskabet skulle dække visse ydreområder.

Men det gik som bekendt ikke for godt.

Andre bud på bredbåndsløsninger til yderområder har været direkte statstilskud til telefirmaer for at forsyne EU's udkantsområder med bredbånd.

Men hvad mener du? Hvordan skaber man bedst ordentlige net-forbindelser til alle danskere?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere