Foto: Mikael Rieck

Minister kræver super-hurtigt internet til hele landet

Teleudbydere skal tvinges til at levere 100 megabit-forbindelser til alle danskere inden 2020.

Lynhurtigt bredbånd skal ikke længere være forbeholdt borgerne i landets storbyer.

Derfor vil it- og videnskabs-minister Charlotte Sahl-Madsen (K) nu have de danske teleudbydere til at levere mobilt bredbånd på minimum 100 megabit i sekundet til hele landet.

En af måderne, hvorpå danskerne skal sikres den ensartede høje dækning er at stille dækningskrav til udbyderne, hvis de ønsker at komme i betratning ved fremtidige frekvensauktioner.

Tidligere har EU-Kommissionen foreslået, at de europæiske teleudbydere skal modtage statstilskud, som bonus for at rulle hurtige internetforbindelser ud til EU's ydreområder, hvor det ellers kan være en tabsgivende forretning at forsyne borgerne med bredbåndsforbindelser.

Europas mest ambitiøse plan
Ifølge videnskabsministeriet er minimumskravet på 100 megabit blandt de absolut mest ambitiøse i EU. Kun Luxembourg har et lignende krav.

"Bredbåndsmålsætningen sikrer, at Danmark fortsat har en infrastruktur i verdensklasse. Det er fundamentet for at skabe vækst og arbejdspladser. Samtidig er det en grundsten i at være borger i et digitalt Danmark, at der er sammenhæng mellem bredbåndskapaciteten, de tjenester, der tilbydes på nettet - og befolkningens it-kompetencer, siger Charlotte Sahl-Madsen ifølge en pressemeddelelse.

Indtil videre har regering arbejdet med en målsætning om, at danskerne skal have adgang til bredbånd på 512/kbit i 2010, men de næste ti år bliver den målsætning altså ganget med 200.

Det er også en opgradering af den anbefaling, som tidligere videnskabsminister Helge Sanders (V) bredbåndskomite offentliggjorde for få måneder siden.

Komiteen anbefalede, at 80 procent af danskerne bør have adgang til forbindelser på minimum 50 megabit i sekundet i 2013.

Et mindretal i komiteen mente dog, at en dækningsgrad på 80 procent var for uambitiøst og anbefalede i stedet, at også de sidste 20 procent skulle have adgang til det hurtige bredbånd.

EU-kommissionen offentliggjorde dog i går en ny strategiplan med en målsætning om, at alle EU-borgere skal have adgang til forbindelser på 30 megabit inden 2020.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.