Artikel top billede

Dansk kommune vinder over Microsoft i licens-batalje

Det "tog et år og krig" at komme "helskindet ud af kløerne på Microsoft", fortæller dansk kommunal it-chef.

IT- og digitaliseringschef Eva Minke Andersen fra Aabenraa Kommune husker ikke tilbage på et licenskontrolbesøg fra Microsoft som en særlig god oplevelse - tværtimod.

Det selvom kommunen endte med at betale et begrænset beløb på 100.000 kroner.

"Det tog et år og en krig, men det er lykkedes Aabenraa Kommune at komme helskindet ud af kløerne på Microsoft," forklare Eva Minke Andersen.

Hun oplyser, at kommunen havde under to procent fejl, så Microsoft kom selv til at betale for selve audit'en.

Talt med store bogstaver

"Derudover har vi haft en kamp, fordi Microsoft ikke ville fjerne en bemærkning i settlement om SQL-licenser, men så ville jeg bare ikke skrive under," lyder det fra digitaliseringschefen.

Baggrunden for Microsofts insisteren kender Eva Minke Andersen ikke præcist, men peger på at det kan skyldes Microsofts interne samarbejdsaftale med et revisionshus, der hjalp leverandøren under kontrollen.

Under alle omstændigheder sluttede det hele for nylig.

Eva Minke Andersen måtte sætte hårdt med hårdt.

"Jeg gik til direktøren for det offentlige marked hos Microsoft," fortæller Eva Minke Andersen.

Hun oplyser, at det til allersidst hjalp, efter der var blevet talt med store bogstaver.

Hos Microsoft ønsker man ikke at kommenterer på "konkrete kundeforhold, da det er et anliggende mellem kunden og os," lyder det fra kommunikationschef Anders Adelhorst.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere