Artikel top billede

Brugerfladen i LibreOffices tablet-udgave er stadig grøn.

Gratis open source-kontorpakke på vej til tablet-pc'er

LibreOffice-folket arbejder på højtryk for at få samlet kodestumper og grafisk brugerflade til en kontorpakke til din tablet.

Læs også:

Ny, skarp og gratis konkurrent til Office

En open source-kontorpakke til din Android-tablet er på vej fra LibreOffice.

Koden er klar, men udviklerne arbejder stadig på at få skabt en brugerflade, der kan håndteres på tablet-platformen.

"Hen over sommeren har vi to udviklingsprojekter i gang i forbindelse med Google Summer of Code, hvor studerende skriver open source-kode," fortæller Leif Lodahl, der er den danske talsperson for LibreOffice.

"De to projekter skal ende med at blive fundamentet i vores kommende Android-udgave af LibreOffice," fortæller han til Computerworld.

Den forhindring, der skal besejres, handler primært om at skabe en brugergrænseflade, der kan anvendes på en trykfølsom skærm.

"Der skal defineres nye egenskaber til alle funktionerne, og det tager noget tid, men selve kode-motoren har vi på plads," fortæller han.

Pc skal lære af tablet

Office-pakken kommer til at bestå af tekstbehandling, regneark og øvrige relevante programmer til tabletten samt en dokumentfremviser, der kan anvendes på mobiltelefonen.

"Det giver ikke mening at arbejde med selve dokumenterne på en smartphone, fordi skærmen er for lille og tastaturet for dårligt. Det skal dog være muligt at læse dokumenterne på telefonen," siger Leif Lodahl.

Tablet-udgaven af LibreOffice skabes ikke kun for at tilfredsstille tablet-folket. Udgaven skal være med til at forme fremtidens udgaver af kontorpakken til pc-platformen.

"Nogle af de ting, man kommer til at se i Android-versionen, kommer også til at blive synlige i pc-udgaven. Tingene bliver eksempelvis mere visuelle. Design af brugerflader hænger meget sammen med at designe til tablet-platformen," siger han.

Engang til næste år

Der er ingen præcis deadline for, hvornår projektet skal være færdigt, men der er en stærk forhåbning om, at der kan fremvises nogle konkrete projekter til efteråret.

"Der er en udvikler-konference for LibreOffice til oktober, hvor der forhåbentlig kommer nogle resultater, vi kan se og arbejde videre med," siger Leif Lodahl.

En dato for hvornår kontorpakken kan downloades, vil han ikke give, men han lover, at der kommer en dansksproget udgave.

Det færdige resultat forventes først i 2013.

Læs også:

Ny, skarp og gratis konkurrent til Office
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere