Artikel top billede

Derfor kan flere it-studerende redde Danmark

Flere unge vælger it-uddannelser, og det glæder IT-Branchens direktør, der dog undrer sig over fravalget af enkelte retninger.

Læs også:

Her vil de unge studere it i Danmark

Her dominerer kvinderne på it-uddannelserne

47 procent.

Så mange flere studerende er i år blevet optaget på en it-uddannelser sammenlignet med sommeren 2009.

Og i forhold til 2011 skal otte procent flere studerende læse et it-fag.

Optaget på it-uddannelserne er steget med otte procent, mens den generelle fremgang blandt nye studerende på videregående uddannelser ligger på seks procent.

Den positive udvikling vækker glæde hos brancheforeningen IT-Branchens administerende direktør, Morten Bangsgaard.

"Arbejdet med at promovere it-uddannelserne ser ud til at være lykkedes, og det er glædeligt, at de unge har forstået, at der er store muligheder for beskæftigelse i it-branchen," siger han.

Det er dog ikke alle uddannelser, der oplever en fremgang blandt studerende

It-studerende vælger økonomi fra

På Copenhagen Business School (CBS) er optaget på "Erhversøkonomi og it" faldet med 11 procent.

Morten Bangsgaard undrer sig over denne tendens, da IT-Branchens medlemsvirksomheder især efterspørger kandidater med en stærk forretningsforståelse kombineret med it-kompetencer.

"Derfor er det et tilbagefald, som dels undrer mig, men som vi også fra IT-Branchens side vil tage fat på og se, hvad vi kan gøre ved," siger han.

Morten Bangsgaard påpeger dog, at man i enkelte år kan se en negativ vækst på nogle uddannelser, og at han først vil bliver rigtig bekymret, hvis det viser sig, at tendensen fortsætter over en årrække.

Samtidig man godt kan tilegne sig en stærk forretningsforståelse på anden vis, forklarer han.

Flere vil være datamatiker

Det kan måske undre, at datamatiker-uddannelsen har oplevet en stor fremgang i en tid, hvor flere og flere opgaver bliver outsourcet til udlandet.

Hele 13 procent flere har valgt den retning, og det kræver ifølge IT-Branchens direktør, at de unge mennesker, der vælger at læse på datamatikeruddannelsen, skal være gjort af et særligt stof.

"Det er ikke sådan, at der ikke er brug for datamatikere i Danmark i de kommende år. Det vil der være, men man skal være ekstra dygtig og ekstra kompetent for at kunne klare sig med de ydelser, som mange virksomheder køber i udlandet i dag," fortæller Morten Bangsgaard.

Han vurderer, at der også i fremtiden vil være brug for superkompetente datamatikere i Danmark.

"Vi vil ikke se, at alt bliver outsourcet til udlandet, men du skal være en superdygtig datamatiker. Du skal være din løn værd - og være second to none," siger han.

Selvom der er en faldende efterspørgsel på datamatikere i Danmark, er det ikke ensbetydende med, at en datamatiker ikke kan være den højt kvalificerede arbejdskraft, som branchen efterspørger.

"Du kan sagtens have en en datamatikeruddannelse og have en rigtig god forretningsforståelse", lyder det fra Morten Bangsgaard.

Læs også:

Her vil de unge studere it i Danmark

Her dominerer kvinderne på it-uddannelserne

Det er blevet sexet at læse it

Her er it-uddannelserne ingen vil røre ved
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere