Artikel top billede

Kom op på den store klinge og få gang i udregningerne. Foto: Red Hat

Sådan bygger du en pedaldrevet server

Det kræver kun et par gode ben og en stor klinge at drive en ARM-server. Her er opskriften på, hvordan du bygger din egen pedaldrevne hjemme-server.

Læs også:
Her er planen for de strømbesparende ARM-servere

Arm arbejder på en 64-bit processor

ARM-processorer er kendt for sin energivenlige arkitektur, og det blev der sat en sjov streg under på Red Hat Summit 2012, der blev afholdt hen over sommeren.

Den opfindsomme Linux-udvikler Jon Mastersviste viste nemlig hvor lidt energi, der skal til at drive en ARM-server.

Via fikst opsat teknologi og en ganske almindelig racercykel viste han, hvordan man kan drive en ARM-server med 32 kerner.

Det kræver kun et par gode ben.

I dag findes ARM først og fremmest i smartphones og tablets, men der er voksende interesse for at bruge de strømbesparende processorer i servere for på den måde spare penge på datacentrene.

Hjemmetræner med et twist

Det energivenlige setup er bygget omkring en HP Redstone-server med otte styk Calxeda Energycore-processorer med fire kerner, der hver bruger omkring fem watt ved fuld belastning.

Med den hjemmebyggede cykel-generator kan man skabe cirka 200 watt (300 watt, hvis man er i rigtig god form), hvilket er rigeligt til at drive serveren.

Pedal-løsningen består af et Pedal-A-Watt-system, der kort fortalt er en hjemmetræner til cyklen sluttet til et batteri.

Løsningen er desuden tilført lidt teknologi eksempelvis i form af en UPS og en ventilator.

I videoen kan du høre opfinderen fortælle om, hvordan man bygger systemet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.