Artikel top billede

Derfor fravælger erhvervslivet Windows 8

Windows har verdensherredømmet på erhvervslivets computere, men fordelene ved Windows 8 er ikke store nok til, at version 7 sendes på pension. Se hvorfor.

Læs også:
Windows 8 er klar: Se hvornår du kan hente OS'et

Windows 8 kommer på markedet i august

Windows 8 er fed - men bliver næppe populær

Erhvervslivet er først rigtig klar til Windows 7 nu, og derfor kommer det til at tage lang tid, før Windows 8 kan gøre sig gældende i de danske virksomheder.

Sådan lyder analysen fra IDC, der lever af at følge it-branchens udvikling tæt.

"Sidste år så vi mange firmaer, der migrerede fra XP til Windows 7, og mange andre virksomheder er først kommet i gang med Windows 7 i år," fortæller Anders Elbak, der er it-analytiker i IDC.

Ud fra den forudsætning mener han ikke, at der bliver bud efter Windows 8 i virksomhederne lige med det samme.

Det begrunder han med følgende argumenter.

"Typisk venter firmaerne med at gøre noget som helst på Windows-fronten, før den første service pack kommer," siger han.

"Desuden er der er klar tendens til, der ikke skiftes operativsystem i samme takt, som de nye versioner kommer fra Microsoft. Og så er Windows 7, som sagt, først ved at vinde indpas nu," vurderer Anders Elbak.

BOYD skubber ikke på udviklingen

Vil der opstå blandede miljøer med Windows 7 og Windows 8 i virksomhederne?

"Det vil der naturligvis, men det bliver næppe meget udbredt i Danmark. Der er for mange fordele, eksempelvis i forhold til administration og sikkerhed, ved at have et system, som man er tryg ved."

"Windows 8-udviklingen i erhvervssegmentet vil gå langsomt," konkluderer han.

Vil den voksende udvikling i BOYD (bring your own device) bringe Windows 8 frem i virksomhederne, da versionen er skræddersyet til at begå sig på alle platforme?

"Nu skal Windows 8 lige bide sig fast på både telefoner og tablets først. Selv om Windows-telefonerne får rosende ord med på vejen, så er de ikke blevet udbredt nok til at tage kampen om med Android og Apple," siger Anders Elbak.

"Der er stadig et nyt område for Microsoft, og selv om Microsoft fylder meget i markedet, er en ensartet platform ikke det afgørende argument for at skifte styresystem."

Læs også om hvordan Windows 8 vil klare sig på privatmarkedet.

Læs også:
Windows 8 er klar: Se hvornår du kan hente OS'et

Windows 8 kommer på markedet i august

Windows 8 er fed - men bliver næppe populær
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere