Artikel top billede

Ny http-version på vej: Her er nyhederne

Den nuværende Hypertext Transfer Protocol (http) protokol er ved at være en teenager med 13 år på bagen. Nu kommer http 2.0.

Læs også:

Så vild bliver webtrafikken allerede i 2016

Manifest: Sådan ser fremtidens web-standarder ud
.

Http 1.1 protokollen er i dag den standard, der bestemmer, hvordan stort set alt web-kommunikation foregår i dag.

Protokollen har fungeret siden 1999, men flere virksomheder mener nu, at det er tid til en revision.

Nye teknologier udstiller svagheder
Mængden af elementer på hjemmesider er eksploderet i den mellemliggende periode, og det udstiller en stor svaghed i den gamle protokol.

Http 1.0 kan kun modtage én forespørgsel af gangen, og det er derfor ikke en optimal model for nutidens brugere, som må vente på, at browseren henter alle elementer et af gangen.

Webtrafik fra mobilenetværk er også steget voldsomt, og brugerne på disse netværk har ofte større latency, hvilket gør det endnu langsommere at hente en hel hjemmeside ned.

Det vil http 2.0 også rette op på ved at implementere bedre komprimering af elemeterne.

Giganterne kæmper om kagen
Ifølge det amerikanske medie techcrunch.com har både Microsoft og Google fremsendt udviklingsforslag til The Internet Engineering Task Force (IETF), der kontrollere udviklingen af http 2.0.

Google ønsker at få deres SPDY protokol integreret. Modsat den eksisterende http protokol er SPDY multiplex, hvilket gør det muligt at modtage flere forespørgsler af gangen.

Udviklere fra Microsoft har også afsendt deres forslag til implementering, og kritiserer samtidig Google's SPDY protokol for ikke at være hurtigere, samt i visse tilfælde endda at være langsommere end http 1.1.

Den nye standard forventes at blive frigivet i udgangen af 2014.

Læs også:

Så vild bliver webtrafikken allerede i 2016

Manifest: Sådan ser fremtidens web-standarder ud
.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere