Artikel top billede

Skyline-erstatning fyldt med mangler for erhvervslivet

Manglen på helt basale services betyder, at TDC's nye alternativ til Skyline kan være ubrugeligt for virksomheder.

Læs også:

It-forbindelser koster danske firmaer kassen efter Skyline-krak

Skyline-frekvenser for 117 millioner kroner samler støv

Ikke fastlagte download- og upload-hastigheder, ingen statiske IP-adresser og tvivl om dækningsgraden i opstartsfasen.

Det er tilbuddet, erhvervsdrivende i Danmarks yderkanter kan se frem til, når TDC efter nytår ruller 4G ud på 800MHz-frekvensområdet.

Med en fremtidig dækningsgrad på 99,8 procent af de danske hustande burde det nye 4G-net ellers være det naturlige valg for tidligere Skyline-kunder og virksomheder, der i dag ikke har gode forbindelsesmuligheder gennem kobber- og fibernetværk.

De basale services mangler

Virksomhederne har brug for tre basale services; De skal som minimum kunne erhverve sig symmetrisk fastlagt båndbredde, statiske IPv4-adresser og være indbefattet af garanteret dækningsgaranti.

Det er services, som TDC ikke vil kunne tilbyde kunderne, når det nye net tages i drift. Det mener direktør for Netplan, Torben Rune, der specialiserer sig i rådgivning i tele- og kommunikationsbranchen.

"Statiske IP-adresser, symmetrisk bredbånd på over 10 Mbit og leveringsgaranti, hvor du kan afkræve leverandøren at levere fast båndbredde. Det er helt essentielt, når man ser på, hvad virksomhederne efterspørger," siger Torben Rune.

TDC bekræfter, at man ikke vil kunne tilbyde statiske IPv4-adresser, når det nye netværk introduceres den 1. januar 2013.

Computerworld forsøger at få yderligere information omkring, hvilke services TDC helt præcist vil tilbyde.

Mobilt-datanet er ikke fremtiden

Som det ser ud i dag, vil 4G-nettet blive eneste reelle alternativ for de kunder, der ikke har midlerne til at investere penge i fibernetværk.

"Det er et uholdbart alternativ til de erhvervsdrivende. Forbindelserne er asymmetriske, båndbredden vil svinge op og ned alt efter, hvor mange der er aktive på den mobil-celle, du er forbundet til," siger Torben Rune.

800 MHz 4G-netværket er ikke egnet som primær forbindelse, men kan til nød benyttes som failover- eller overgangsløsning, mener han.

"Radiobåret-kommunikation rækker et stykke ad vejen og kan bruges som en overgangsløsning, men det er slet ikke noget, der kan redde de her udkantssamfund ud af isolation," siger Torben Rune.

Læs også:

It-forbindelser koster danske firmaer kassen efter Skyline-krak

Skyline-frekvenser for 117 millioner kroner samler støv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere