Artikel top billede

It-forbindelser koster danske firmaer kassen efter Skyline-krak

Virksomhederne i yderområderne af Danmark skal finde den helt store tegnebog frem, hvis de ønsker et alternativ til de nu hedengangne Skyline forbindelser.

Læs også:

Skyline-frekvenser for 117 millioner kroner samler støv

Skyline-kollaps: Regionerne går i kødet på ministeren

Fibernettet er den eneste mulighed for de virksomheder i yderområderne, der ønsker bredbånd med stor kapacitet.

Omkostningerne for en fiber-aftale kan beløbe sig op i flere 100.000 kroner - oven i købet kan man risikere at vente i flere måneder på etablering.

Skyline's konkurs efterlod kunderne uden chance til at bestille nye forbindelser til deres virksomhed.

Flytning nødvendig for at sikre overlevelse

Cirka 10 kilometer fra Horsens sidder en frustreret mand. 

Lars Lynge driver virksomheden LLGroup IT ApS, der er dybt afhængig af at have en bredbåndsforbindelse med stor kapacitet.

Kapaciteten kunne Skyline levere, men da konkursen ramte, var Lars Lynge nødsaget til at flytte sit udstyr til en adresse i Horsens, udelukkende fordi der ikke var nogen alternativer til Skyline.

"Det har desværre betydet, at jeg har brugt omkring 350.000 kroner på at flytte min virksomhed. Det er penge, som ellers kunne have været brugt til udvikling af virksomheden," siger Lars Lynge

Eneste nuværende alternativ koster kassen 
Kunne du ikke have investeret tilsvarende midler i at få etableret en fiberforbindelse i stedet?

"Skyline-lukningen kom så brat, at jeg ikke havde mulighed for at etablere en forbindelse, der havde tilsvarende båndbredde. Derfor måtte jeg flytte virksomheden til et sted, hvor jeg kunne etablere en passende internetforbindelse med det samme," siger Lars Lynge

Lars Lynge undersøgte alle muligheder og indhentede tilbud på etablering af fibernetværk til hans adresse ved Horsens. 

Leveringstiden var to måneder, og etableringsomkostningerne blev sat til 300.000 kroner plus et månedligt abonnement på 2.000 kroner med fem års bindingsperiode.

Til sammenligning betalte Lars Lynge 8.000 kroner for etablering af sin tidligere Skyline-forbindelse på 100/100 Mbit. 

Dertil kom et fast abonnement på 1.333 kroner per måned.

Læs også:

Skyline-frekvenser for 117 millioner kroner samler støv

Skyline-kollaps: Regionerne går i kødet på ministeren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.