Artikel top billede

Snart erstatter smarte it-løsninger dit lægebesøg

Ny stor satsning skal erstatte det fysiske lægebesøg og samtidig spare det offentlige for en formue.

Læs også:
Her betyder smarte it-tiltag forskellen på liv og død

Fremtidens læger undersøger dig hjemme i stuen

It-revolution i milliardklassen på vej til hospitalerne

Regeringen har sammen med Danske Regioner og Kommunernes Landsforening (KL) strikket en aftale sammen, der udmønter sig i en investering i telemedicin på 80 millioner kroner frem mod 2015.

Aftalen er et initiativ under den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi og finansieret via Fonden for Velfærdsteknologi (tidligere ABT-fonden).

Det skriver Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse på sin hjemmeside

"Telemedicinske løsninger giver borgerne mulighed for at blive hjemme i trygge rammer frem for at tage på sygehuset til hyppige, men ofte simple kontroller. Jeg er meget glad for, at vi med handlingsplanen nu begynder at hente de gevinster, som vi ved dette område rummer," lyder det fra sundhedsminister Astrid Krag (SF) på ministeriets hjemmeside.

Knap 1.500 i behandling

Med aftalen ruller det offentlige Danmark de største satsninger på telemedicin ud nogensinde.

Det betyder eksempelvis i Nordjylland, at knap 1.500 patienter med kronisk obstruktiv lungesygdom, også kaldet KOL, over de næste to år behandles telemedicinsk.

Samtidig vil man indføre daglig hjemmemonitorering i hele regionen, hvilket skal danne grundlag for, om initiativet bør gøres landsdækkende.

Et lignende initiaitv er forsøgt i England, hvor hele forsøget med telemedicin til forskellige patientgrupper reducerede dødsraten med 45 procent.  

Sparer 300 millioner årligt

I Danmark vil sygepersonale allerede nu gå i gang med at omlægge forskellige praksisser i kommuner og regioner.

Dette vil blandt andet føre til, at hjemmesygeplejersken bliver udstyret med et kamera, hvorefter en læge på sygehuset for eksempel kan vurdere, om et sår har brug for hurtig behandling.

På denne måde kan man slippe for udgifter i forbindelse med transport og unødvendige rutinekontroller, hvilket kan føre til en sparet udgift på cirka 300 millioner kroner årligt.

Dansk IT: Flot start
I en netop offentliggjort pressemeddelelse kalder DANSK IT den nye handlingsplan for en flot start, men pointerer, at planen snarest bør udbygges.

"Det er en god og helt nødvendig begyndelse, men ifølge DANSK IT er det vigtigt, at de konkrete løsninger og snitflader lægges frem meget hurtigt - så alle aktører kan få gavn af fælles åbne snitflader og dermed stimulere udbredelseshastigheden yderligere," skriver Dansk IT, som samtidig ser frem til at bidrage til arbejdet med referencearkitekturen og standarderne.

Resultater fra handlingsplanen med udrulningen af telemedicinen vil desuden indgå i regeringens kommende digitaliseringsreform af velfærdsområderne.

Læs også:

Her betyder smarte it-tiltag forskellen på liv og død

Fremtidens læger undersøger dig hjemme i stuen

It-revolution i milliardklassen på vej til hospitalerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere


Strategisk IT-sikkerhedsdag 2022 - identificer, beskyt og forsvar

IT-sikkerhedstruslerne mod virksomhederne er i takt med tiden blevet større og værre, fordi virksomhederne er mere end nogensinde før afhængige af data og IT. Det stiller krav til de IT-ansvarlige, der konstant skal tage bestik af det skiftende trusselniveau. Det kræver blandt andet, at it-sikkerhed bliver sat på den strategiske dagsorden i virksomhederne – men hvordan?

25. januar 2022 | Læs mere