Artikel top billede

Snart erstatter smarte it-løsninger dit lægebesøg

Ny stor satsning skal erstatte det fysiske lægebesøg og samtidig spare det offentlige for en formue.

Læs også:
Her betyder smarte it-tiltag forskellen på liv og død

Fremtidens læger undersøger dig hjemme i stuen

It-revolution i milliardklassen på vej til hospitalerne

Regeringen har sammen med Danske Regioner og Kommunernes Landsforening (KL) strikket en aftale sammen, der udmønter sig i en investering i telemedicin på 80 millioner kroner frem mod 2015.

Aftalen er et initiativ under den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi og finansieret via Fonden for Velfærdsteknologi (tidligere ABT-fonden).

Det skriver Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse på sin hjemmeside

"Telemedicinske løsninger giver borgerne mulighed for at blive hjemme i trygge rammer frem for at tage på sygehuset til hyppige, men ofte simple kontroller. Jeg er meget glad for, at vi med handlingsplanen nu begynder at hente de gevinster, som vi ved dette område rummer," lyder det fra sundhedsminister Astrid Krag (SF) på ministeriets hjemmeside.

Knap 1.500 i behandling

Med aftalen ruller det offentlige Danmark de største satsninger på telemedicin ud nogensinde.

Det betyder eksempelvis i Nordjylland, at knap 1.500 patienter med kronisk obstruktiv lungesygdom, også kaldet KOL, over de næste to år behandles telemedicinsk.

Samtidig vil man indføre daglig hjemmemonitorering i hele regionen, hvilket skal danne grundlag for, om initiativet bør gøres landsdækkende.

Et lignende initiaitv er forsøgt i England, hvor hele forsøget med telemedicin til forskellige patientgrupper reducerede dødsraten med 45 procent.  

Sparer 300 millioner årligt

I Danmark vil sygepersonale allerede nu gå i gang med at omlægge forskellige praksisser i kommuner og regioner.

Dette vil blandt andet føre til, at hjemmesygeplejersken bliver udstyret med et kamera, hvorefter en læge på sygehuset for eksempel kan vurdere, om et sår har brug for hurtig behandling.

På denne måde kan man slippe for udgifter i forbindelse med transport og unødvendige rutinekontroller, hvilket kan føre til en sparet udgift på cirka 300 millioner kroner årligt.

Dansk IT: Flot start
I en netop offentliggjort pressemeddelelse kalder DANSK IT den nye handlingsplan for en flot start, men pointerer, at planen snarest bør udbygges.

"Det er en god og helt nødvendig begyndelse, men ifølge DANSK IT er det vigtigt, at de konkrete løsninger og snitflader lægges frem meget hurtigt - så alle aktører kan få gavn af fælles åbne snitflader og dermed stimulere udbredelseshastigheden yderligere," skriver Dansk IT, som samtidig ser frem til at bidrage til arbejdet med referencearkitekturen og standarderne.

Resultater fra handlingsplanen med udrulningen af telemedicinen vil desuden indgå i regeringens kommende digitaliseringsreform af velfærdsområderne.

Læs også:

Her betyder smarte it-tiltag forskellen på liv og død

Fremtidens læger undersøger dig hjemme i stuen

It-revolution i milliardklassen på vej til hospitalerne
IT-JOB

J. H. Schultz Information A/S

IT-elev til vores it-drift og supportafdeling

Region Hovedstaden - Center for It, Medico og Telefoni

Vicedirektør til sundhedsdigitalisering i største skala

Centrica Energy Trading A/S

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.