Artikel top billede

Gartners hype cycle 2012: Se teknologierne her

Se her, hvilke teknologier der vil dominere it-landskabet i de kommende år. Og hvilke teknologier, der vil skuffe.

Læs også:

Disse teknologier bliver afgørende for dig i 2012

Gartner: Privat cloud bør være din sidste udvej

Cloud computing: Sådan fungerer det

Analysehuset Gartner har netop offentliggjort en ny version af den berømte hype cycle, hvor analysefirmaet blandt andet kommer med bud på, hvilke teknologier der i løbet af de næste par år vil være ekstra hype omkring.   

Her er Gartners Hype Cycle 2012:


Toppen af poppen
HTML5 og BYOD (bring your own device), to af de mest hypede teknologi-trends, er ved at toppe, og ifølge Gartner vil forventningerne til teknologierne således så småt begynde at falde.  

Den mest overhypede teknologi lige nu er BYOD, og den vil sandsyndeligvis begynde at skuffe. BYOD vil ifølge Gartner først finde sit realistiske niveau om omkring to til fem år. 

HTML5 er lige ved at nå toppen af hype cyclen, og vi vil, efter Gartners vurdering, først se den nye HTML-versions reelle niveau om fem til 10 år.

Skyfrit

En teknologi, der er på vej ned ad bakken, hvilket altså betyder, at teknologien er ved at nå sit lavpunkt i forhold til forventningerne, er cloud computing.

Cloud har altså sin storhedstid bag sig, og du vil først om to til fem år begynde at se dets reelle brugsværdi.

Inden for cloud computing har Gartner også lavet en hype cycle. På næste side finder du analytikernes bud på de cloud-teknologier, du skal holde et ekstra vågent øje med.

Sådan ser det ud med cloud computing

Community cloud: Der er den offentlige, den private og den hybride sky, og så er der 'community cloud' eller fællesskyen.

Selvom udtrykket ikke er synderlig nyt, så spår Gartner, at dette område vil stige i popularitet og brug de kommende år.  

Community cloud handler i korte træk om at samarbejde i en cloud-baseret infrastruktur, som bliver delt mellem flere organisationer med fælles interesser.

Cloudbursting: Hvis du har brug for ekstra kapacitet i forhold til eksempelvis at klare en ny produktlancering eller et pludseligt og uventet stigning i trafik på din hjemmeside, så er cloudbursting svaret.

Med denne teknologi bliver det muligt at hente ekstra kapacitet i en ekstern 'cloud-on-demand' tjeneste.

Der er allerede måder at løse de føromtalte problemer på, men det skal typisk gøres manuelt. Gartner spår derimod, at denne teknologi snart vil komme i en meget mere automatiseret udgave, hvor organisationer eksempelvis kan få en 'pay-per-use'-aftale med en public cloud.

Hvis du vil læse mere om, hvilke teknologier du skal øje med inden for cloud computing, så pegede Gartner i april på fem trends, der vil få betydning for cloud-strategien frem til 2015.

Læs også:

Disse teknologier bliver afgørende for dig i 2012

Gartner: Privat cloud bør være din sidste udvej

Cloud computing: Sådan fungerer det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere