Artikel top billede

Gartners hype cycle 2012: Se teknologierne her

Se her, hvilke teknologier der vil dominere it-landskabet i de kommende år. Og hvilke teknologier, der vil skuffe.

Læs også:

Disse teknologier bliver afgørende for dig i 2012

Gartner: Privat cloud bør være din sidste udvej

Cloud computing: Sådan fungerer det

Analysehuset Gartner har netop offentliggjort en ny version af den berømte hype cycle, hvor analysefirmaet blandt andet kommer med bud på, hvilke teknologier der i løbet af de næste par år vil være ekstra hype omkring.   

Her er Gartners Hype Cycle 2012:


Toppen af poppen
HTML5 og BYOD (bring your own device), to af de mest hypede teknologi-trends, er ved at toppe, og ifølge Gartner vil forventningerne til teknologierne således så småt begynde at falde.  

Den mest overhypede teknologi lige nu er BYOD, og den vil sandsyndeligvis begynde at skuffe. BYOD vil ifølge Gartner først finde sit realistiske niveau om omkring to til fem år. 

HTML5 er lige ved at nå toppen af hype cyclen, og vi vil, efter Gartners vurdering, først se den nye HTML-versions reelle niveau om fem til 10 år.

Skyfrit

En teknologi, der er på vej ned ad bakken, hvilket altså betyder, at teknologien er ved at nå sit lavpunkt i forhold til forventningerne, er cloud computing.

Cloud har altså sin storhedstid bag sig, og du vil først om to til fem år begynde at se dets reelle brugsværdi.

Inden for cloud computing har Gartner også lavet en hype cycle. På næste side finder du analytikernes bud på de cloud-teknologier, du skal holde et ekstra vågent øje med.

Sådan ser det ud med cloud computing

Community cloud: Der er den offentlige, den private og den hybride sky, og så er der 'community cloud' eller fællesskyen.

Selvom udtrykket ikke er synderlig nyt, så spår Gartner, at dette område vil stige i popularitet og brug de kommende år.  

Community cloud handler i korte træk om at samarbejde i en cloud-baseret infrastruktur, som bliver delt mellem flere organisationer med fælles interesser.

Cloudbursting: Hvis du har brug for ekstra kapacitet i forhold til eksempelvis at klare en ny produktlancering eller et pludseligt og uventet stigning i trafik på din hjemmeside, så er cloudbursting svaret.

Med denne teknologi bliver det muligt at hente ekstra kapacitet i en ekstern 'cloud-on-demand' tjeneste.

Der er allerede måder at løse de føromtalte problemer på, men det skal typisk gøres manuelt. Gartner spår derimod, at denne teknologi snart vil komme i en meget mere automatiseret udgave, hvor organisationer eksempelvis kan få en 'pay-per-use'-aftale med en public cloud.

Hvis du vil læse mere om, hvilke teknologier du skal øje med inden for cloud computing, så pegede Gartner i april på fem trends, der vil få betydning for cloud-strategien frem til 2015.

Læs også:

Disse teknologier bliver afgørende for dig i 2012

Gartner: Privat cloud bør være din sidste udvej

Cloud computing: Sådan fungerer det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere