Artikel top billede

Gartner: Privat cloud bør være din sidste udvej

Du bør først og fremmest overveje en offentlig cloud-løsning, hvis du overvejer at rykke ud i skyen. Se her hvorfor.

Læs også: Cloud computing: Sådan fungerer det.

Computerworld News Service: Virksomheder bør først og fremmest overveje offentlige cloud-services og kun vælge den private løsning, hvis den offentlige cloud ikke kan leve op til kravene.

Sådan lyder det fra Gartner-analytiker Daryl Plummer.

Han siger, at der er mange fordele ved cloud-tjenester som agilitet, færre udgifter, mindre kompleksitet, øget fokus, mere innovation og muligheden for at udnytte viden og færdigheder fra folk uden for virksomheden.

Tricket for de it-professionelle er at gennemføre en grundig analyse, der identificerer de fordele, som virksomheden håber på at opnå ved at flytte til skyen.

Måske skal du slet ikke gå cloud-vejen

Der er selvfølgelig også argumenter for ikke at vælge cloud-vejen.

Det handler for eksempel om at opnå en ønsket service-level-aftale, at undgå problemer med regler og compliance, om bekymringer i forhold til katastrofe-situationer og om hvorvidt det overhovedet giver besparelser at flytte til skyen.

Daryl Plummer fortæller, at det især kan være vanskeligt at udarbejde cost-analysen, eftersom man skal måle engangsudgifter mod gentagne udgifter.

Han tilføjer, at kunderne har en tendens til at undervurdere udgifterne til cloud.

De fleste virksomheder, der flytter til skyen, vil få behov for en såkaldt 'cloud broker' (en 'cloud-mægler'), hvilket vil øge de samlede udgifter i det samlede regnskab.

Læs også: Cloud computing: Sådan fungerer det.

Her bør du begynde dit cloud-eventyr

Læs også: Cloud computing: Sådan fungerer det.
 
Nu hvor cloud-hypen har nået et feberhøjt niveau, advarer Daryl Plummer om de potentielle risici.

Det handler om sikkerhed, gennemsigtighed, forsikring, lock-in og integrationsproblemer.

Hvis man alligevel gerne vil flytte data til skyen, så anbefaler Daryl Plummer, at man begynder med det perifere og arbejder sig ind imod kernen.

De mest almindelige applikationer at begynde med er e-mail, social, test og udvikling, produktivitets-apps og web-servere.

De uregerlige brugere

En anden ting, man skal være opmærksom på, er, at de individuelle forretningsenheder sikkert allerede benytter sig af software as a service (SaaS), så Daryl Plummer anbefaler, at it-ledelsen gør en indsats for at være på forkant med de uregerlige SaaS-brugere.

Hvis man deler cloud-omsætningen ind i tre hovedkategorier, så kommer omsætningen fra SaaS ind på en førsteplads med godt 143 milliarder kroner over hele verden i 2011, efterfulgt af infrastruktur som en service (Iaas) med godt 24 milliarder kroner og platform som en service (PaaS) med godt otte milliarder kroner.

Men Gartner forudser, at IaaS i løbet af de næste fem år vil vokse med 48 procent, mens PaaS kun vil vokse med 13 procent og SaaS med 16,3 procent.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen

Læs også: Cloud computing: Sådan fungerer det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere