Foto: Søren Svendsen

Ny Telenor-boss: Branchen går for meget op i pris

Interview: Det er en kortsigtet strategi kun at fokusere på lave priser, lyder det fra ny Telenor-direktør, der dog først nu skal til at lære det danske marked at kende.

Læs også:

Ny topdirektør til Telenor Danmark


"Jeg kommer ikke med nogen agenda på forhånd."

Sådan siger den nye direktør i Telenor Danmark, Marek Slacik, til Computerworld, efter at det tidligere i dag blev meldt ud, at han afløser Jon Erik Haug, der har fået en toppost i Telenors koncernledelse.

Marek Slacik har vidst, at han skulle til Danmark, siden slutningen af juni.

Det var dog først i dag, at det blev meldt ud internt i Telenor, at der kommer en ny direktør fra den 1. september.

Alligevel har han allerede nu et vidst kendskab til det danske telemarked, der ofte bliver betegnet som uhyre konkurrence-præget.

"Ja, det siger alle jo, så der må være noget om det," lyder det fra Marek Slacik.

Han tilføjer, at der findes udfordringer på alle markeder.

"I Balkan-området, hvor jeg kommer fra, ser man, at markedet gerne vil tage den nye teknologi til sig, men at de (forbrugerne, red.) ikke har penge," forklarer han.

Ingen vinder kun på priser
Direktør-skiftet sker i en periode, hvor det danske marked er præget af en voldsom konkurrence, og kampen om ikke mindst mobilkunderne spidser til.

Hvordan Marek Slacik vil angribe konkurrenterne, er han dog ikke klar til at afsløre.

"Det vil næsten uansvarligt af mig at komme med udmeldinger på nuværende tidspunkt, for jeg skal først lære markedet og organisationen at kende."

Men hvordan vil du helt generelt differentiere Telenor fra TDC, Telia og 3?

"Det er det spørgsmål, jeg skal forsøge at besvare, når jeg kommer i gang, for at være helt ærlig. Men helt generelt skal du finde ud af at differentiere dig og lade markedet vide, hvordan du er anderledes."

"Det er ikke unikt for Danmark, men ofte ser du, at operatørerne spiller for meget på priserne og for lidt på de andre komponenter i marketing-mikset."

Så er du enig med den administrende direktør i TDC, der i sidste uge meldte ud, at krigen på priser på mobilmarkedet må ende nu?

"Jeg vil sige, at uden at kende markedet - og det vil jeg gerne understrege - så er der ingen grund til irrationel opførsel fra vores side."

"Vi vil gerne fortsætte med at gøre det godt på markedet, men jeg har ikke set en eneste spiller på det her område, der har vundet blot ved at sænke priserne."

"Det er en kortsigtet strategi," siger den nyudnævnte direktør for Telenor Danmark, der dog samtidig understreger, at han nu først skal til at lære det danske marked at kende, inden han er klar til at fremlægge konkrete planer.  

Marek Slacik, der er født i Tjekkiet, har tænkt sig at flytte til Danmark sammen med sin kone og to børn.

Han kommer fra en stilling som markedsdirektør for Telenor Serbien, hvor han har været siden 2009 og har desuden tidligere været ansat i Vodafone, Telefonica/O2 og Microsoft.

Læs også:

Ny topdirektør til Telenor Danmark

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.