Artikel top billede

Banker i vejret: Apple sætter ny fantastisk rekord

Aktie-kursen for verdens i forvejen mest værdifulde selskab er igen poppet til vejrs. Se her, hvor meget selskabet nu er værd.

Computerworld News Service: Apples aktie lukkede fredag på den højeste kurs nogensinde med en stigning på cirka 72 kroner til mere end 3.900 kroner per aktie.

Dermed er selskabet mere end 3.616 milliarder kroner værd.

De fleste eksperter forklarer Apples aktuelle stigning med investorernes forventning i forbindelse med - hvis man kan tro rygterne - lanceringen af iPhone 5 i næste måned samt muligheden for, at Apple desuden vil introducere en mindre og billigere iPad.

I et notat torsdag til sine kunder refererer Brian Marshall fra ISI til den forestående lancering af den næste iPhone, når han skriver, at "180 dages lys" er på vej.

Forventer fantastisk salg

Med dette udtryk mener Marshall det løft til Apples forretning, der sker de første seks måneder efter introduktionen af en ny iPhone. (Omvendt beskriver Marshall den periode med dårligere salgstal, mens kunderne venter på den næste model, som "180 dages mørke".)

"Vi er kun uger fra lanceringen af den kommende iPhone 5 og står på nippet til, hvad vi kalder de '180 dages lys," skriver Marshall.

For nogle få uger siden gav investorer og analytikere udtryk for bekymring på grund af et fald i Apples aktiekurs, der skete, efter selskabet offentliggjorde et svagere kvartalsregnskab, end hvad prognosen fra Wall Street havde givet forventning om.

Siden da er aktiekursen dog steget med mere end 440 kroner, hvilket er næsten 13 procent.

Steget 58 procent i år

Ser man på i år er kursen indtil videre steget med 58 procent.

Lukkekursen fredag på 648,11 dollar eller 3.907 kroner i dagens dollarkurs er en rekord for Apple, der slår den hidtidige rekord på 633,68 dollar eller 3.820 kroner fra 5. april.

Det er også første gang selskabets børsværdi - kursværdien af samtlige udstedte aktier - oversteg 600 milliarder dollar, 3.616 milliarder kroner. Apple er verdens dyreste selskab målt på børsværdi

Forventer rekordhøj omsætning

Investorerne forventer en rekordhøj omsætning fra lanceringen af iPhone 5 - som vi vælger at kalde den næste version af iPhone, selvom Apple endnu ikke har givet den noget officielt navn.

Rygterne peger generelt på 12. september som lanceringsdato, mens den nye smartphone forventes på hylderne fra 21. september.

Apple vil muligvis også 12. september annoncere "iPad Mini" - en tablet på 7,85 tommer, som sandsynligvis vil komme til at koste mellem 249 og 299 dollar, hvilket direkte omregnet er mellem 1.500 og 1.800 kroner, for at konkurrere med det stigende antal tablets i denne størrelse heriblandt Googles Nexus 7.

Tidligere på året offentliggjorde analysefirmaet IDC det estimat, at tilføjelsen af en sådan iPad Mini til Apples produktsortiment ville øge salget med 23 procent i 2013.

Hvis det er sandt, at lanceringen sker 12. september - og hvis Apple bruger samme tidsplan som ved lanceringen sidste år af iPhone 4S eller i år af den nye iPad - så vil Apple sende invitationer ud til journalister og analytikere i hverdagene mellem 27. og 31. august eller mellem 3. og 7. september efter den amerikanske offentlige fridag Labor Day.

Læs også:

Rygte: Apple må hakke sine aktier op i småstykker.

Apple-aktionærer forgyldes: Scorer milliarder i dag.

Derfor vil Apple snart falde fra verdens tinder.

Apple-topchef den højst betalte direktør i verden.

Apple tjener flere penge end Danmark - men skuffer.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere