Så fedt tjener teleselskaberne på din mobil-data

Omsætningen på mobil-data er steget med 30 procent fra 2010 til 2011.

Læs også:

TDC melder sig ud af priskrig: Slut med vilde prisfald

Kunde i chok: Fik telefonregning på 20.000 kroner

Telebranchens omsætning på mobilt bredbånd er stedet med over 30 procent i forhold til sidste år. Det viser de økonomiske nøgletal for telebranchen, der i dag blev udgivet af erhvervsstyrelsen.

Sidste år omsatte telebranchen for 1,6 milliarder kroner på salg af mobil dataadgang via mobiltelefoner og bærbare computere. I 2010 var omsætningen 1,2 milliarder kroner.

Nedgang i samlet omsætning trods opsving for mobil-data
Selvom omsætningen på mobil-data er opadgående, så er den samlede omsætning i telebranchen faldet fra 40,5 milliarder kroner i 2010 til 39,4 milliarder kroner i 2011.

Faldet i den samlede omsætning kædes sammen med at omsætningen på fastnet- og mobiltelefoni er faldet betydeligt.

Omsætningen for fastnettelefoni er faldet fra 5,5 milliarder kroner i 2010 til 4,8 milliarder kroner i 2011. Det svarer til en nedgang på -12,1 procent.

Mobiltelefoni omsætningen er faldet fra 15,8 milliarder i 2010 til 14,85 milliarder i 2011.

Danmark står udenfor skandinavisk fremgang
Set på samlet omsætning halter den danske telebranche bagefter vores skandinaviske naboer som Sverige og Finland. Ifølge de økonomiske nøgletal er omsætningen i den svenske telebranche steget med 2,1 procent.

Finland oplever til sammenligning en fremgang på 1,9 procent.

For alle EU-lande går den samlede omsætning tilbage med 2 procent.

Læs også:

TDC melder sig ud af priskrig: Slut med vilde prisfald

Kunde i chok: Fik telefonregning på 20.000 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.