Artikel top billede

Så fedt tjener teleselskaberne på din mobil-data

Omsætningen på mobil-data er steget med 30 procent fra 2010 til 2011.

Læs også:

TDC melder sig ud af priskrig: Slut med vilde prisfald

Kunde i chok: Fik telefonregning på 20.000 kroner

Telebranchens omsætning på mobilt bredbånd er stedet med over 30 procent i forhold til sidste år. Det viser de økonomiske nøgletal for telebranchen, der i dag blev udgivet af erhvervsstyrelsen.

Sidste år omsatte telebranchen for 1,6 milliarder kroner på salg af mobil dataadgang via mobiltelefoner og bærbare computere. I 2010 var omsætningen 1,2 milliarder kroner.

Nedgang i samlet omsætning trods opsving for mobil-data

Selvom omsætningen på mobil-data er opadgående, så er den samlede omsætning i telebranchen faldet fra 40,5 milliarder kroner i 2010 til 39,4 milliarder kroner i 2011.

Faldet i den samlede omsætning kædes sammen med at omsætningen på fastnet- og mobiltelefoni er faldet betydeligt.

Omsætningen for fastnettelefoni er faldet fra 5,5 milliarder kroner i 2010 til 4,8 milliarder kroner i 2011. Det svarer til en nedgang på -12,1 procent.

Mobiltelefoni omsætningen er faldet fra 15,8 milliarder i 2010 til 14,85 milliarder i 2011.

Danmark står udenfor skandinavisk fremgang

Set på samlet omsætning halter den danske telebranche bagefter vores skandinaviske naboer som Sverige og Finland. Ifølge de økonomiske nøgletal er omsætningen i den svenske telebranche steget med 2,1 procent.

Finland oplever til sammenligning en fremgang på 1,9 procent.

For alle EU-lande går den samlede omsætning tilbage med 2 procent.

Læs også:

TDC melder sig ud af priskrig: Slut med vilde prisfald

Kunde i chok: Fik telefonregning på 20.000 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere