Artikel top billede

Sony Mobile-fyringer kan ramme danske ansatte

Danske medarbejdere er i farezonen, når mobilproducenten Sony Mobile indleder prikkerunde af 650 medarbejdere i Lund.

Læs også:
Sony Mobile fyrer hundredevis af ansatte i Norden

Kedelig tendens: Mobilindustrien flygter fra Norden

Torsdag varslede Sony Mobile fyringen af 650 ud af sine 3.000 medarbejdere i udviklingsafdelingen i Lund.

Fyringsrunden sker som et led i en større trimning, der skal styrke selskabet i den hårde konkurrence blandt mobilproducenterne.

Dermed følger den kedelige tendens fra konkurrenten Nokia med nedlukninger, der vidner om et endeligt punktum for Nordens storhedstid som mobilproducenternes mekka.

Nedlukningen i Lund har dog længe hængt i luften, efter at Sony sidste efterår købte Ericsson helt ud af selskabet og i foråret skiftede navn til Sony Mobile. Et andet tegn på udviklingen kom, da det for et stykke tid siden blev meldt ud, at Sony Mobiles hovedkontor i oktober flytter fra Lund til Tokyo.

Hvem skal fyres?

Efter gårsdagens varsling om massefyring begynder nu arbejdet med at finde ud af, hvilke 650 medarbejdere der i den kommende tid skal have et prik på skulderen.

Computerworld har snakket med kommunikationsdirektør i Sony Mobile, Claus Brusewitz, for at høre, om nedskæringerne kommer til at ramme danskere ansat i virksomheden.

"Det er meget svært at sige på nuværende tidspunkt. Vi har som bekendt varslet opsigelsen af 650 medarbejdere i Lund, og nu indleder vi forhandlinger med fagforeningerne. Vi er et internationalt selskab og huser mange nationaliteter her, også danskere, men jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sige mere om, hvilke nationaliteter der bliver ramt," fortæller Gustav Brusewitz, kommunikationsdirektør i Sony Mobile.

Han kan heller ikke på stående fod fortælle, hvor mange danskere der er ansat i virksomhedens afdeling i Lund.

Til gengæld skulle der ikke være grund til panik for Sony Mobiles salgs- og marketingsafdeling i Danmark, der ifølge direktøren ikke bliver berørt af de globale omstruktureringer.

Men Sony Mobiles omstruktureringer rammer også andre steder end Lund. I alt skiller mobilproducenten sig af med 1000 medarbejdere, hvilket svarer til 15 procent af arbejdsstyrken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere