Artikel top billede

It-leverandører: Derfor skrider tidsplanen så ofte

Hvis offentlige it-projekter skal nå i mål til tiden, skal der gøres op med især ét paradigme, mener it-industrien.

Læs også:

Danske it-chefer: Så ofte svigter leverandørerne os

Sådan strammer offentlige chefer op på it-fronten

Nu svarer it-leverandørene igen på de kritikpunkter, der i sidste uge blev offentliggjort i Rambøll-undersøgelsen IT i Praksis.

I undersøgelsen siger hovedparten af de adspurgte offentlige it-chefer, at leverandørene hverken overholder tidsfrister eller lever op til ønskede kvalitetskrav.

47 procent af de offentlige it-chefer mener ligefrem, at de oplever ikke at kunne nå deres forretningsmæssige mål på grund af leverandørerne.

Som svar på den kritik peger it-brancheforeningen IT-Branchen og Rambøll på, at hovedproblemet i samarbejdet er den nuværende udbudspraksis.

Den er med til at besværliggøre samarbejdet mellem det offentlige og it-leverandørene.

Sådan bør udbudspraksis ændres

"Problemet er, at der fokuseres ensidigt på pris og ikke på kvalitet, og det afspejler sig selvfølgelig i det, man oplever som kunde," siger Morten Bangsgaard, der er administrerende direktør for IT-Branchen.

Rambøll, der har foretaget undersøgelsen blandt de offentlige it-chefer, siger, at it-cheferne er enige i, at den nuværende udbudspraksis er det store problem.

"Jeg hæfter mig ved, at it-cheferne ønsker at kunne få en mere fleksibel udbudspraksis. Det er løsningen på problemet," siger Rambøll-direktør Ejvind Jørgensen.

Samarbejdet skal ændres

Det er ikke kun udbudspraksis, der bør ændres. Der er brug for at nytænke den måde, leverandørene og it-cheferne samarbejder på i dag.

"Det er væsentligt, at vi får et nyt samarbejdsparadigme."

"Der er simpelthen brug for, at både kunder og leverandørerne får mulighed for at arbejde på en anden måde, end de gør i dag," siger Morten Bangsgaard, der er administrerende direktør for IT-Branchen.

Læs også:

Danske it-chefer: Så ofte svigter leverandørerne os

Sådan strammer offentlige chefer op på it-fronten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere