It-leverandører: Derfor skrider tidsplanen så ofte

Hvis offentlige it-projekter skal nå i mål til tiden, skal der gøres op med især ét paradigme, mener it-industrien.

Læs også:

Danske it-chefer: Så ofte svigter leverandørerne os

Sådan strammer offentlige chefer op på it-fronten

Nu svarer it-leverandørene igen på de kritikpunkter, der i sidste uge blev offentliggjort i Rambøll-undersøgelsen IT i Praksis.

I undersøgelsen siger hovedparten af de adspurgte offentlige it-chefer, at leverandørene hverken overholder tidsfrister eller lever op til ønskede kvalitetskrav.

47 procent af de offentlige it-chefer mener ligefrem, at de oplever ikke at kunne nå deres forretningsmæssige mål på grund af leverandørerne.

Som svar på den kritik peger it-brancheforeningen IT-Branchen og Rambøll på, at hovedproblemet i samarbejdet er den nuværende udbudspraksis.

Den er med til at besværliggøre samarbejdet mellem det offentlige og it-leverandørene.

Sådan bør udbudspraksis ændres
"Problemet er, at der fokuseres ensidigt på pris og ikke på kvalitet, og det afspejler sig selvfølgelig i det, man oplever som kunde," siger Morten Bangsgaard, der er administrerende direktør for IT-Branchen.

Rambøll, der har foretaget undersøgelsen blandt de offentlige it-chefer, siger, at it-cheferne er enige i, at den nuværende udbudspraksis er det store problem.

"Jeg hæfter mig ved, at it-cheferne ønsker at kunne få en mere fleksibel udbudspraksis. Det er løsningen på problemet," siger Rambøll-direktør Ejvind Jørgensen.

Samarbejdet skal ændres
Det er ikke kun udbudspraksis, der bør ændres. Der er brug for at nytænke den måde, leverandørene og it-cheferne samarbejder på i dag.

"Det er væsentligt, at vi får et nyt samarbejdsparadigme."

"Der er simpelthen brug for, at både kunder og leverandørerne får mulighed for at arbejde på en anden måde, end de gør i dag," siger Morten Bangsgaard, der er administrerende direktør for IT-Branchen.

Læs også:

Danske it-chefer: Så ofte svigter leverandørerne os

Sådan strammer offentlige chefer op på it-fronten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.